Bakan Eroğlu'ndan 'mehteranlı' açılış

Orman ve Su işleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sultangazi'de Mimar Sinan Kent Ormanı'n açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mehteran eşliğinde gerçekleştirilen açılışa, İstanbul Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve Sultangazi Belediyesi Başkanı Cahit Altunay da katıldı.

Polis açılış öncesi çevrede sıkı güvenlik önlemi aldı. Tören alanına giren araçlar sıkı aramadan sonra alana alındı. Ayrıca alanını gören tepe noktalara sivil polis memurları da yerleştirildi. Mimar Sinan Kent Ormanı'nın açılışında önce kısa bir konuşma yapan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin her yerinde yeşil alan oluşturacaklarını, başta Sultangazi olmak üzere her yeri çiçek gibi yapacaklarını söyledi.

Bakan Eroğlu, açıklamasının ardında dua ile kırmızı kurdeleyi kesti. Açılışı yapan Eroğlu beraberindeki heyetle kent ormanını gezdi. Alanı dolduran vatandaşlar kompleksten memnun olduklarını ve emeği geçen herkese dua etti.

Alibey Barajı manzaralı kent ormanı, toplamda 820 dönümden oluşuyor. Ziyaretçilerin keyifli saatler geçirmesi için bir çok kompleks düşünülmüş. Konser ve tiyatro gibi çeşitli etkinliklerin yapılabildiği 2 bin 400 kişilik amfi tiyatroya sahip. Kent ormanı bünyesinde, 3 futbol, 2 basketbol, 1 tenis ve 1 tane de voleybolsahası olmak üzere toplamda7 spor alanı inşa edilmiş. Vatandaşların Mimar Sinan Kent Ormanı'nda İstanbul manzarasını izlemesi için 2 tane seyir kulesi bulunuyor.

İZCİ KAMPI VE HOBİ BAHÇESİ

Mimar Sinan Kent Ormanı kompleksinde izcilerin kamp yapması için özel alanlar oluşturulmuş. Ayrıca vatandaşları organik tarım yapmaları için, 12 tane sera alanı oluşturulmuş. Bu alanlarda İstanbulluların organik tarım yaparak stres atmaları hedefleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber