Cezası sayesinde 7 kurs bitirerek sertifika aldı

Sakarya'da tehdit suçundan aldığı hapis cezası, denetimli serbestlik yasası kapsamında halk eğitim kurslarına katılma cezasına çevrilen kadın, ceza süresinde 7 kursu tamamlayarak sertifika aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 13:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adapazarı ilçesinde yaşayan M.K. hakkında tartıştığı bir kadını "tehdit" ettiği iddiasıyla Sakarya 1 Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Yargılama sonunda mahkeme, sanığı, 2 ay 15 gün hapis cezasıyla cezalandırdı. Sanığın kişisel ve sosyal hali, sabıkasız oluşu, suç sonrasındaki davranışları ile yargılama safhasındaki iyi halini dikkate alan mahkeme, sanık hakkında denetimli serbestlik yasasının uygulanmasını kararlaştırdı. Mahkeme, sanığın bir meslek ve sanat edinmesi amacıyla 2 yıl süreyle halk eğitim merkezlerinde düzenlenecek olan trikotaj kursu, turistik eşya yapımcılığı, makine nakışları, ev mefruşatı dikimi, el nakışları, çiçek kursları, cam süsleme ve boyama kursları gibi kurslara katılmasına karar verdi.

Karar üzerine M.K. Adapazarı Halk Eğitim Merkezi'nde açılan çeşitli kurslara katılarak eğitim aldı. M.K., iki yılda el sanatları teknolojisi alanında yatak örtüleri dikimi, dekoratif örtü ve kılıf dikimi ile yabancı diller alanında pratik İngilizce kursunu tamamladı. M.K., bu kursların yanında tıbbi sekreterlik, bilgisayar, ve muhasebe ile halk oyunları kurslarını da bitirerek cezasını tamamladı.

Aldığı kursların kendisine büyük katkı sağladığını belirten M.K., sertifikalarını aldığı alanlardan birinde işe girmeyi düşündüğünü ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber