Canı pahasına böbreğini eşine verdi

Bursa'da bir kişi, böbrek yetmezliğinden dolayı beş yıldır diyaliz makinesine giren eşine canı pahasına böbreğini bağışladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Mayıs 2012 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da bir kişi, böbrek yetmezliğinden dolayı beş yıldır diyaliz makinesine giren eşine canı pahasına böbreğini bağışladı. Ölümü göze alan Nureddin İzci, "Böbrek bağışlarken belki o yataktan bir daha kalkamayacaktım ama eşime feda olsun" dedi.

Bursa'da 5 yıl önce doktora giden ve burada böbrek yetmezliği teşhisi konulan Erzurumlu Gülsefa İzci (44), doktorların verdiği üzücü haberle yıkıldı. Ancak bir an olsun umudunu yitirmeyen İzci, beş yıl boyunca diyaliz makinesine bağlı yaşadı. Eşinin bu durumuna üzülen Nureddin İzci (46) karısıyla konuşarak böbreğini vermek istediğini söyledi. Doktorlara, eşine böbreğini vermek istediğini belirten İzci'nin tahlilleri yapıldı. Doktorlar, İzci'nin eşine böbreğini bağışlayabileceğini ancak bunun kendi sağlığı için tehlikeli olabileceğini söyledi. İzci de, doktorların uyarısına rağmen ameliyat masasına yattı ve eşine böbreğini bağışladı. Diyaliz makinesine girmekten kurtulan ve sağlığına kavuşan Gülsefa İzci ise her gün kocasına dua etmeye başladı. Eşi böbreğini vermek istediğinde biraz tereddüt ettiğini anlatan Gülsefa İzci, şöyle konuştu:"Acaba böbrek daha sonra uymazsa ve ben eşimi yarım bırakırsam diye. Bunları düşünerek eşimden böbreği almak istemedim ve bunu kendisine söyledim. Ancak o bana böyle bir şeyin olmayacağını söyledi. Şimdi çok rahatım teşekkür ediyorum beyime. Canı uğruna bana böbreğini verdi. İlk başta çocuklarım böbreğini vereceğini söyledi. Ancak, eşim kabul etmedi ve kendisi böbreğini bana bağışladı."

Eşine böbreğini veren Nureddin İzci ise, şimdiki sağlık durumunun eskisinden daha iyi olduğunu belirterek eşi için canını bile feda edeceğini ifade etti. Eşini çok sevdiğini anlatan Nureddin İzci, sözlerini şöyle sürdürdü: "5 yıl boyunca diyalize girdi. Bu duruma dayanamadım ve eşime böbreğimi verdim"

İzci'nin ameliyatına giren Prof. Dr. Bülent Oktay ise, hastanın 5 yıldır diyaliz programında olduğunu ve eşinin gönüllü olarak böbreğini bağışlaması üzerine hastanın diyalize girmekten kurtulduğunu söyledi.

GÜNDE DÖRT DEFA DİYALİZE GİRİYORDU

Bursa'da yaşayan Cemile Tuğrul isimli kadın ise 1.5 yıldır günde 4 defa diyaliz makinesine girdiğini, hayatını kaybeden bir vatandaşın yakınlarının bağışta bulunmasıyla bu sıkıntıdan kurtulduğunu söyledi. Mutlu haberi iki ay önce telefonla aldığını hatırlatan Tuğrul, şöyle konuştu: "Tedavi gördüğüm hastanenin doktorları beni aradı ve uygun böbreğin bulunduğunu söyledi. O sırada gözyaşlarına boğuldum sevinçten. Eşim bana teselli vermeye çalıştı. Sağlığıma kavuşacağım için ağlamak yerine sevinmem gerektiğini söyledi. Şu an sağlığım çok iyi."

Tuğrul'u ameliyat eden Uzman Dr. Hüseyin Çelik de, hastanın günde 4 defa diyalize girdiğini belirterek "Böbreğin yerine getiremediği bazı fonksiyonlar Tuğrul için sıkıntı oluyordu. Böbrek bulunduktan sonra hastamız günde 4 defa diyalize girmekten kurtuldu" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber