Osmaniye'de 2 köyün su sevinci

Osmaniye'de, suyu olmayan köyler için başlatılan Yarpuz Grup İçme Suyu Projesi kapsamında Dereli ve Çardak köyleri içme suyuna kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mayıs 2012 18:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Dereli köyünde düzenlenen törende yaptığı açıklamada, projenin tamamlanması ile merkeze bağlı 18, Düziçi ilçesine bağlı 10 köy olmak üzere toplam 28 köye içme suyu verileceğini söyledi.

Devletin, en çok yatırımı sağlık, eğitim ve güvenlik alanlarında yaptığını belirten Vali Cerrah, "Su sağlık ve temizlik demektir. Suyun olmadığı yerde ne sağlık, ne temizlik olur. Temizlik atalarımızın dediği gibi imandan gelir. Temizlik varsa imanımız da sağlam olur. 21. yüzyılda susuz bir köyün olmasını ya da köylerimizde sağlıksız bir suyun içiliyor olmasını düşünemiyorum. 2010 yılında Yarpuz Grup İçme Suyu Projesi hazırlanmış, ama başlamamıştı. 28 köyümüzün projeden faydalanacağı bilgisini aldığımda projeyi bir an önce başlatma kararı aldık. Bunun yanında Kadirli bölgemizde Yusuf İzzettin Grup İçme Suyu Projesi de devam ediyor. Kısaca Osmaniye'de Yarpuz Grup İçme Suyu Projesi ve Yusuf İzzettin Grup İçme Suyu Projesi gibi iki önemli su projemiz var. Bunları mutlaka bitirmemiz lazım. Suyu getirdiğimiz ana güzergâh 50 kilometre uzunluğunda. Hâlihazırda bu köylerimizde sularımız var ancak sağlıklı değil. Bir kısmı kireçli, bir kısmı uzun süre kaldığında yosunlanabiliyor. Ama bu suyumuz sağlıklı ve içilebilir kaynak suyu. İnşallah en kısa sürede bunu tamamlamaya çalışacağız. Şu anda Dereli ve Çardak Köylerimiz Yarpuz'dan gelen kaynak suyundan kullanmaya başlayacak. Dervişiye Köyünden itibaren diğer köylerimize de Temmuz ayından itibaren hattımızı çekmeye başlayacağız ve Temmuz ayında da Dervişiye köyümüze su vereceğiz." dedi.

Osmaniye Milletvekili Suat Önal ise Türkiye'nin gelişip büyüdüğünü, Osmaniye'nin de bundan payını aldığını belirterek, "Yol, su medeniyettir. Bugün burada köylülerimizin daha sağlıklı ve hijyenik ortamda içme suyuna kavuşabilmeleri noktasında güzel bir açılış yapıyoruz. Yarpuz gurup içme suyu köylerimize hayırlı olsun." temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından, Vali Celalettin Cerrah, Milletvekili Suat Önal ve diğer protokol üyeleri köy girişine yaptırılan çeşme önünde açılış kurdelesi keserek Dereli ve Çardak köylerini suya kavuşturdular.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber