Bayraktar: Memur, dul ve yetimin umutları suya düştü

Türkiye Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, toplu sözleşme görüşmelerinin fiyaskoyla sonuçlandığını savundu. 1 milyon 800 bin emekli, 2 milyon 400 bin memur ve yüz binlerce dul ve yetimin umutlarının suya düştüğünü söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamayla açıklanan zam oranına tepki gösterdi. Bugünün memurlar, emekliler, dul ve yetimler için kara bir gün olduğunu belirten Bayraktar, "Türkiye 2010 yılında yüzde 9,2; 2011'de yüzde 8,5 büyüdü; ?dünyanın yükselen yıldızıyız' diyenler, külfeti, dar ve sabit gelirlinin omuzlarına yüklediğiniz gibi, ?nimeti de adil paylaşalım' teklifimize yanaşmadı. 450-500 ayrıcalıklı iş adamı için, teşvik adı altında bir çırpıda 2 milyar lira kaynak aktaranlar, 4,5 milyon kişi için 5,5 milyar lirayı çok gördüler." dedi.

'SENDİKALAR, PARAVAN OLARAK KULLANILIYOR'

Açıklamasında diğer sendikalara da yüklenen Bayraktar, bugünkü yaşananların sorumlusunun ise diğer sendikalar olduğunu ileri sürdü. Siyasi iktidarın, bu sendikaları memurların haklarını geriletmek için paravan olarak kullandığını ileri süren Bayraktar, "Büyümede Avrupa birincisi, dünyanın üçüncüsü olduğu iddia edilen bir ülkede hükümet; memurları, emeklileri, dul ve yetimleri yok sayarken; milli gelir pastasındaki payımızı küçültmüştür. Adaleti değil zulmü tercih etmiştir. Yetkililerin vicdanının olmadığı görülmüştür. Biz, vicdanı olanlara; ?adaletten yanayım' diyenlere sesleniyoruz: Vergi ve harçlara, lojman kiralarına, kreş ücretlerine yüzde 10-15; gıdaya 20, elektriğe 22, benzine 23, mazota 24, doğalgaza 33 zam yapılan bir ülkede memura, emekliye, dul ve yetime yüzde 4+4 zam reva mıdır? Emekliyi, memuru, dul ve yetimi üvey evlat gibi gören, açlığa susuzluğa mahkûm edecek yüzde 4+4 zam teklifini yapanlarla bizim yürünecek yolumuz, içilecek suyumuz yoktur." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber