Adanalılar dünya rekoru kırmak için kan bağışı yapacak

Türk Kızılayı Adana Şubesi cuma günü yapacağı kampanyayla 2000 ünitenin üzerinde kan toplayarak bir rekora imza atmak istiyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılayı Adana Şubesi cuma günü yapacağı kampanyayla 2000 ünitenin üzerinde kan toplayarak bir rekora imza atmak istiyor.

Güvenli ve düzenli kan bağışı konusunda kampanyalar düzenleyen, kamu kurum ve kuruluşları ile her kesimden insanın dikkatini bu yöne çeken Türk Kızılayı, rekor bağış kampanyaları da gerçekleştiriliyor. Kızılay, Adana'da kamu ve kurumların desteğiyle, ?Biz Adanalıyık! Kan portakal meyvemiz, yardımsever milletimiz', ?Kan ver hayat kurtar, kahraman ol' sloganlarıyla kan bağışında rekor denemesi yapacak. Kampanyaya katılmak isteyenler cuma günü, İstasyon Meydanı, Çakmak Caddesi, Yüreğir Belediye binası önü ve Turgut Özal Bulvarı'nda kurulacak kan merkezlerinde 08.00-21.00 saatleri arasında kan verebilecek.

Kızılay Şube Başkanı Ramazan Saygılı, günler öncesinden başladıkları çalışmalarda sona geldiklerini söyledi. Sadece Türkiye değil, dünya kan bağışı rekorunu da kırmayı deneyeceklerini aktaran Saygılı, ?Şehrin merkezinde kurulacak dev sahnenin etrafında bağışçıları bir araya getireceğiz. Kampanya devam ederken sahnede de gösteriler yapılacak, konserler verilecek, kan bağışı rakamları an be an duyurulacak. Benzer etkinlikler ilçelerde de gerçekleştirilecek.? dedi.

İl merkezinde oluşturulacak kan merkezi ile 15 ilçede kurulacak kan bağışı noktaları sayesinde binlerce insanın kan bağışı yapmasını sağlayacaklarını dile getiren Saygılı, ?Kan bağışının yapıldığı noktalara insanlar otobüslerle taşınacak, polis teşkilatı ve askerler de kan bağışı yapmak isteyenleri merkezlere ulaştırmak için yardımcı olacak. Türk Kızılayı Orta Akdeniz Bölge Kan Merkezi de yeterli sayıda personel ve alt yapı ile rekor kan bağışının gerçekleşebilmesi için çalışacak.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber