Kentsel dönüşüm, halka açık meclis toplantısı ile iptal edildi

Adana Kozan Belediyesi Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Sinema Salonunda vatandaşların katılımı ile yapıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 22:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplantıya kentsel dönüşüm projesinin uygulanması düşünülen Cumhuriyet ve Mahmutlu Mahallesi sakinleri de katıldı. Program, Belediye Meclisi tarafından gündeme alınan maddeleri Belediye Başkanı Kazım Özgan'ın okuyup meclis üyelerinin oylamasına sunması ile başladı.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ?Bizler kimsenin evini zorla yıkmıyoruz. Sizler istemediğiniz müddetçe bu uygulama gerçekleşmeyecektir.? dedi.

TOKİ bölge sorumlusu Rıdvan Sinanoğlu, ?Kentsel dönüşümle ilgili Adana'nın Seyhan ilçesinde iki mahallemizde uygulamamız tamamlandı. Şunu unutmayalım ki toplu konutların yapıldığı alanlarda çarşı, park, okul, ibadet alanı da yapılmaktadır. Bu yüzden kentsel dönüşümün uygulanacağı noktalar oldukça gelişiyor. TOKİ evlerinizi değerlendirirken evinize ait araziyi ticaret odası ve emlakçılara danışarak resmi olarak piyasa değeri üzerinden değerlendirin.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kentsel dönüşümün her iki mahallede de uygulanmasına ilişkin vatandaşların görüşlerini alan Başkan Özgan, mahalle sakinlerinin isteği üzerine kentsel dönüşüm projesi uygulanıp uygulanmamasının meclis üyelerinin de oylamasına sundu. Yapılan oylamada Kozan'da kentsel dönüşüm projesi iptal edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber