Kırgız başbakan, Türkiye'ye ucuz enerji verebileceklerini açıkladı

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nun Bişkek'ten yaptığı işbirliği çağrısına Kırgız Başbakan İstanbul'dan cevap verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 22:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için İstanbul'a gelen Kırgızistan Başbakanı Ömürbek Babanov, ülkesinde enerji üretiminin yüksek seviyede ve ucuz olduğunu belirterek Türkiye'de bulunan şirketlerle görüşeceğini söyledi.

Kırgız hükümeti tarafından başkent Bişkek'te uluslararası ölçekte gerçekleştirilen ve iki gün süren Değişen Dünyada Yerel Yönetimlerin Modernizasyonu Sempozyumu sona erdi. Türk Dünyası Belediyeler Birliği'ne (TDBB) üye 30'dan fazla belediye başkanı ve temsilcisinin katıldığı sempozyumda Türkiye ile Kırgız Cumhuriyeti arasındaki yerel işbirliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı.

Sempozyumda konuşan TDBB ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kırgız Cumhuriyetinin bölgesinde önemli bir ülke olduğunu ifade ederek ?Kırgız Cumhuriyeti'nin Orta Asya'nın parlayan yıldızı olacağına inanıyorum? dedi. Kalkınma ve gelişmenin yerelden başlayacağına dikkat çeken Karaosmanoğlu, yerelde başlatılacak olan işbirliğinin ulusal ilişkilerin temelini oluşturacağını ifade etti. ?TDBB olarak Kırgızistan'a, dost ve kardeş Kırgız halkına destek vermeye her zaman hazırız. Sosyo-kültürel ve ekonomik işbirliği iki ülke halklarını da birbirine yakınlaştıracaktır. Buradan tüm Kırgızlı yerel yönetici kardeşlerimi Türkiye'ye davet ediyorum? şeklinde konuştu.

Karaosmanoğlu'nun işbirliği çağrısına Kırgız Başbakan Ömürbek Babanov'dan jet cevap geldi. Dünya Ekonomik Forumu toplantıları için İstanbul'da bulunan Kırgız Cumhuriyeti Başbakanı Babanov, Kırgızistan'da enerji üretiminin yüksek seviyede ve çok ucuz olduğunu belirtti. Enerji fiyatlarının düşük olmasının yabancı yatırımları teşvik ettiğini kaydeden Babanov, "Ben bununla ilgili burada görüşmelerde yaptım, dev şirketlerle de görüşeceğim. Bunu somut olarak konuşuyoruz" diyerek işbirliği çağrısına olumlu cevap verdi.

Bişkek'teki Türkiye Manas Üniversitesi'nde gerçekleştirilen sempozyuma TDBB, Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Yönetim Akademisi, Bişkek Belediyesi, Uluslararası Sosyologlar Derneği ve Kırgızistan Sosyoloji Derneği ile çok sayıda siyasetçi, ekonomist ve akademisyen katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber