Gönüllü Akademisi'nden LÖSEV'e ziyaret

Keçiören Belediyesi tarafından desteklenen Gönüllü Akademisi'nin ilk gönüllüleri LÖSEV'i ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gönüllü çalışmalarını profesyonelce yapmayı hedefleyen ve dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarda bulunan Gönüllü Akademisi iki ay süren yoğun eğitimlerin ardından sivil toplum kuruluşlarını yerinde ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi alıyor. Bu kapsamda akademinin ilk gönüllüleri LÖSEV Köyü'nü (Lösemili Çocuklar Vakfı) ziyaret etti.

Çocuk alanında faaliyet gösteren LÖSEV'in çalışmaları hakkında bilgi alan akademi üyeleri burada faaliyet gösteren gönüllülerle tanışma imkanı buldu. Çalışma disiplinini yerinde inceleyen gönüllülere sertifikalarını aldıktan sonra çalışabilecekleri alanlar hakkında detaylı bilgi verildi.

2011 yılında Keçiören Belediyesi'nin desteğiyle kurulan Gönüllü Akademisi eğitim programı, gönüllü faaliyetlerinin daha sürekli ve bilinçli yapılmasını hedefliyor. Akademide dezavantajlı gruplar ile çalışacak aktif gönüllülere uzmanlar tarafından iki aylık bir eğitim veriliyor. Eğitimi tamamlayan gönüllüler sertifika almaya hak kazanıyor. Gönüllüler sertifikaları ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı kurumlarda ve sivil toplum kuruluşlarında faaliyet gösterebiliyor. Eğitimlerin ardından farklı alanlarda çalışan sivil toplum örgütleri ziyaret edilerek gönüllülerin bilgi sahibi olmaları sağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber