Erzurum'da 176 bin öğrenci karne sevinci yaşadı

Erzurum'da ilköğretim ve orta öğretimdeki 176 bin 391 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurt genelinde 19 Eylül 2011 tarihinde başlayan 2011-2012 eğitim-öğretim yılı, bugün sona erdi. Okul öncesi, ilköğretim ve orta öğretimdeki 16 milyon 845 bin öğrenci ve 775 bin öğretmen için yaz tatili başladı. Erzurum'da da 9 bin 502 öğretmen ile ilköğretimde 141 bin 366, orta öğretimde de 35 bin 25 olmak üzere toplam 176 bin 391 öğrenci yaz tatiline başladı.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk böbrek yetmezliği nedeniyle evde eğitim alan Başöğretmen İlköğretim Okulu 3. Sınıf öğrencisi Muhammet Ali Aydın (11)'i evinde ziyaret ederek karnesini ve çeşitli hediyeler verdi. Bütün öğrencilere yaz tatilinde iyi eğlenceler dileyen Vali Öztürk, bir daha ki seneye başarılı bir hazırlık dönemi geçirmelerini istedi. Erzurum'da bu sene ilk ve ortaöğretimde toplam 176 bin 391 öğrencinin karne aldığını hatırlatan Vali Öztürk, ?Muhammet Ali'ye temsilen onlara da karne vermiş sayıyoruz kendimizi. Erzurum'da Muhammet Ali gibi 7 yavrumuz var.? diyerek karne hediyelerini takdim etti. Vali Öztürk, baba Osman Aydın'ı çocuğunun bayarısından dolayı tebrik etti.

Muhammet Ali'nin öğretmeni Çiğdem Arslan ise öğrencisinin çok istekli olduğunu belirterek, istediği anda her şeyi yapabileceğini vurguladı. Muhammet Ali ise öğretmeniyle gurur duyduğunu, pilot olmak istediğini belirtti. Derslerinin çok iyi olduğunu dile getiren Muhammet Ali, onur belgesi almanın sevincini yaşadığını ifade etti.

Baba Osman Aydın, oğlunun doğuştan böbrek yetmezliği bulunduğunu kaydetti. Kaymakamlık vasıtasıyla iki yıldır öğretmenin eve gelerek eğitim verdiğini söyleyen Aydın, çocuğuyla öğretmenin arasının da iyi olduğunu ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Ziyarette Vali Öztürk'e, Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ve Yakutiye Milli Eğitim Müdürü Ali Öztürk de eşlik etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber