ESDER, ahilik kültürünü tanıttı

Ankara Kalkınma Ajansı ile Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'in (ESDER) iş birliği ile hazırlanan 'ahilik Felsefesi Işığında Parlayan Turizm' projesi kapsamında ahilik kültürünü tanıtan bir program düzenledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ulus İlk Meclis İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene okulun öğrenci, öğretmen ve idarecilerinin yanı sıra, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus ile Ankara Kalkınma Ajansı uzmanları katıldı.

ESDER Genel Başkanı Çelikus, ahilik kültürü ve ahiliğin önemini anlattı. Kardeşliği esas alan bu kültürün tanıtılması ve günümüzde de yaşatılması için bu tür etkinlikler düzenlediklerini dile getiren Çelikus, Ahilik anlayışından günümüz esnafına yol gösterdiğini vurguladı.

Çelikus'un konuşmasının ardından Ulus İlk Meclis İlköğretim Okulu öğrencileri ahilik ve esnaf şiirleri okudu. Ardından ahilik kültüründe büyük öneme sahip Şed kuşatma töreni yapıldı. Çıraklığını tamamlayan bir esnafın icazet alması temsili gösteriyle canlandırıldı. Seymen ekibinin gösteri sunduğu program, davetlilere ahi pilavı ikramı ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber