Dünya çocuklarından demir yolu çalışanlarına özel konser

Türkçe Olimpiyatları için Ankara'da bulanan dünya çocukları, TCDD Genel Müdürlüğü'nün konuğu oldu. Okudukları şiir ve şarkılarla demir yolu çalışanlarına mini bir konser veren Türkçe sevdalıları, büyük alkış aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yıl 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen Uluslararası Türkçe Olimpiyatları, coşkusuna TCDD de ortak oldu. Olimpiyatlara Afganistan, Cezayir, Mozambik, Arnavutluk, Kazakistan, Tacikistan, Romanya ve Filipinler ?den katılan öğrenciler, TCDD Genel Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Öğrenciler, ilk olarak toplantı salonunda Genel Müdür Yardımcıları Veysi Kurt, İsmet Duman ve daire başkanlarıyla bir araya geldi. Heyet başkanı, burada öğrencilerin olimpiyata nasıl hazırlandığı hakkında kısa bir sunum yaptı.

Genel Müdür Yardımcısı Veysi Kurt ise, öğrencilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek olimpiyatları gururla izlediklerini söyledi. Türk okullarında öğrenim gören öğrencilerin Türkiye'yi kıtalar ötesinde temsil ettiğinin altını çizen Kurt, bu öğrencilerin sevgi, şefkat ve barış icra ettiğini vurguladı. ?Sizleri her izlediğimde insan sevgisini hatırlıyorum.? diyen Veysi Kurt, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. TCDD hakkında da bilgiler veren Kurt, Türkiye'nin Yüksek Hızlı Tren (YHT) işletmeciliğinde dünyada 8, Avrupa'da ise 6. sırada olduğunu hatırlatarak, 2013 yılında yapılacak olimpiyatlara katılan öğrencilerin Ankara'dan İstanbul'a YHT ile gideceğini müjdeledi.

Genel Müdür Yardımcısı İsmet Duman da, yurt dışındaki Türk okullarının önemine vurgu yaptı. Dünyada lobicilik faaliyetlerinin önem kazandığını hatırlatan Duman, Türk okullarında yetişen öğrencilerin Türkiye'nin doğal temsilcisi olduğunu vurguladı.

Öğrenciler daha sonra konferans salonuna geçerek demir yolu çalışanlarına mini bir konser verdi. Şiirler okuyup şarkılar söyleyen öğrencilere salonda bulunanlar alkışlarıyla destek verdi. Konser sonunda demir yolu çalışanları, öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Türkçe sevdalılarının onuruna verilen kokteylin ardından program, TCDD Genel Müdürlüğü önünde çektirilen fotoğrafla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber