Bekir Bozdağ, Mardin'de çocuk rehberlerden bilgi aldı

"Dış Politika Çalıştayı"na katılmak üzere Mardin'de bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Beraberindeki Vali Turhan Ayvaz, Mardin Milletvekilleri Muammer Güler ve Abdurrahim Akdağ ile birlikte ilk olarak Dara Antik Kent'i ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada çocuk rehberlerden bilgi aldı.

Pers İmparatorluğu'ndan kalma 2 bin yıllık Dara Antik Kenti'ndeki metropol alanı, taş mezarlıkları, zindan ve su sarnıçlarını gezen Bekir Bozdağ'a Mardin Müzesi Müdürü Nihat Erdoğan eşlik etti. Tarihi alanları ziyaret ettikten sonra köy meydanında çocuklar tarafından ?Sayın Bakanım Köyümüze Hoş Geldiniz?pankartı ile karşılanan Bozdağ, burada çocuklarla bir süre sohbet etti. Çocukların Dara Antik Kent hakkındaki bilgilerini sorular sorarak sınayan Bozdağ, ?Çocuklarımız maşallah çok iyi bir şekilde bilgilenmişler. Bakanlığa söyleyelim buradaki çocuklarımıza rehberlik eğitimi ve sertifikası versin.?dedi. Köy kahvesinde kendisine ikram edilen tasta ayran için Bekir Bozdağ, köylülerin sorunlarını dinledi.

Bozdağ Dara Antik Kent'ten sonra Süryani Cemaatine ait Deyrul-Zafaran Manastırı'nı ziyaret etti. İlk olarak 3 bin yıllık geçmişe sahip manastırın zemin katında bulunan Mecusilere ait tapınağı ziyaret eden Bozdağ, manastır hakkında Deyrul-Zafaran Manastırı Metropoliti Salibe Özmen hakkında bilgiler aldı. Manastırdaki, metropolit mezarlığı, aynin bölümü, manastır mutfağı ve teras kısmını ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Süryani daha sonra metropolit odasında gazetecilere kısa bir açıklama yaptı.

AZINLIKLARIN VAKIFLARI İLE İLGİLİ BİR TAKIM SORUNLARINI ORTADAN KALDIRICI ADIMLAR ATTIK

Bozdağ, Mardin'deki Süryani, Müslüman, Yezidi, Türk, Kürt ve Arapların hoşgörü içinde yaşamalarına dikkat çekerek, ?Birbirinden farklı din ve dillerle bir arada nasıl yaşanılır farklı kültürler başarılı bir şekilde geçmişte ve gelecekte nasıl var olur? Bunun en güzel örneği Mardin'de gerçekleşmiş. Bu birlikteliğe başardıkları herkese ve herkesime örnek oldukları için sizlere ve Mardinlilere teşekkür ediyorum. Biz ülkemizin bu zenginliklerini, kültürünü, hem korumak hem de yaşatmak, hem geleceğe taşımak, Türkiye'ye hem de dünyaya tanıtmayı çok önemsiyoruz. Bu anlamda ciddi adımlar atıyoruz. Biliyorsunuz vakıflarla ilgili önemli düzenlemeler yaptık. Azınlıkların vakıfları ile ilgili bir takım sorunları, hukuki eksiklikleri, bir takım haksızlıkları, aksaklıkları, ortadan kaldırıcı adımlar attık. Bunlar önemli gelişmeler, Halen devam eden bazı sorunları, sıkıntıları varsa bunları konuşmak, bunları olumlu istikamette götürmek bizlerin vazifesi. Türkiye'nin güçlü olması bu zenginliklerini korumasına bağlı.?dedi.

Mardin'i ziyaret edenlerin, buranın dinlerin, dillerin kültürlerin merkezi olduğunu gördüklerini ifade eden Bozdağ, ?Tahammülsüz olanların burada yüzyıllardır yaşanan barış, hoşgörüden çıkaracağı çok büyük dersler vardır. Mardin aslında birlikte yaşama kültürünü asırlardır başarılı bir şekilde yerine getirmiş illerimizden birisidir. Bu ortama baktığımızda hem Türkiye'ye hem de dünyaya örnek olduğunu göreceksiniz. Birbirine tahammül edemeyenler hep birbirine karşı olanlar, sabırlı ve olumlu davranış sergileyemeyenler için çok güzel bir örnek.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber