Siirt 1 milyon kitap okudu, birinciler tablet pc ile ödüllendirildi

Siirtliler, '7'den 70'e Siirt Okuyor Projesi' kapsamında 1 milyon kitap okuyarak tarihi bir başarıya imza attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 19:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde, 2008 yılından itibaren yürütülen 'Türkiye Okuyor' kampanyası çerçevesinde, Siirt Valiliği'nce, 5 Aralık 2011?8 Haziran 2012 tarihleri arasında, merkez ve 6 ilçede eş zamanlı olarak, 6 ay süreyle uygulanan '7'den 70'e Siirt Okuyor Projesi?nin yıl sonu değerlendirme ve ödül töreni, Halk Eğitim merkezinde gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi çok amaçlı toplantı salonunda düzenlenen törene; Vali Musa Çolak, eşi Gülsüm Çolak, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Vali Yardımcıları, Erkan Kalender, Gürbüz Saltaş, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, İlçe Kaymakamları, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu, il müdürleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü verilerine göre, e-okul sistemi üzerinden, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin 2011-2012 eğitim-öğretim yılı içinde 6 aylık süre itibariyle başlatılan Kitap Okuma Kampanyasına 82 bin 602 öğrencinin katıldığı ve 1 milyon 2 bin 4 kitap okuyarak büyük bir başarı sağlandığı belirtildi.

Proje koordinatörü Milli Eğitim müdür yardımcısı Cengizhan Başaran, faaliyetin haftalık programlar dâhilinde uygulandığını, okuma saatlerini öğrenci velilerinin belirlediğini, öğretmenlerin de zaman zaman ev ziyaretlerinde bulunduğunu, öğrenciler arasında okuma yarışmalarının düzenlendiğini, proje kapsamında okuma ile ilgili akademisyenler tarafından konferanslar düzenlendiğini belirtti. Ayrıca proje kapsamında vali Musa Çolak ve eşi Gülsüm Çolak tarafından okul ziyaretleri yapıldığı, kütüphaneler haftası kapsamında, il merkezinde 5 kafeteryaya kitaplık kurulduğunu ve 1750 kitap dağıtılarak vatandaşların hizmetine sunulduğunu anlatan Başaran, ?Genel bütçe kaynakları ve sivil toplum kuruluşlarının desteği ile toplamda, 220.750 adet kitap, öğrenci ve velilerimizin istifadesine sunulduğunu ve okul kütüphanelerinin de zenginleştirildiğini, yazılı ve görsel medyadan da büyük bir destek aldık." dedi.

Vali Musa Çolak da programın açılışında yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayelerinde, 2008 yılından itibaren yürütülen "Türkiye Okuyor" kampanyası çerçevesinde, 5 Aralık 2011 tarihinde "Siirt okuyor, sizin okuma saatiniz yok mu?" projesini başlattıklarını ve 1 milyon kitap okutulması hedeflenmiş ve 6 ay süren proje ile, bugün itibariyle bu hedef aşılduğunu görmenin sevincini yaşadığını ifade etti.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü eser inceleme ve değerlendirme komisyonunca '7'den 70'e Siirt Okuyor Projesi' kapsamında her sınıf düzeyinde birinci olan öğrencilere, en çok kitap okunan ilköğretim ve orta öğretim okullarına ve en çok kitap okuyan ilçe temsilcilerine Vali Musa Çolak, eşi Gülsüm Çolak ve diğer yetkililer tarafından çeşitli ödüller verildi.

7'den 70'e Siirt Okuyor Projesi' kapsamında her sınıf düzeyinde birinci olan 12 öğrenciye, birer tablet bilgisayar ve plaket verildi. En çok kitap okuyan ilköğretim ve orta öğretim okulları ile en çok kitap okuyan ilçe temsilcileri de plaket ile ödüllendirildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber