Emekli öğretmenler, korunmaya muhtaç çocuklar için ders anlattı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrunnisa Gül'ün, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)'na bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarındaki çocuk ve gençleri gönüllü emekli öğretmenlerle buluşturmayı amaçlayan ?Emekliyiz Gönüllüyüz? projesine Erzurum'dan 5 öğretmenin katıldığı bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hayrunnisa Gül'ün himayesinde geçen yıl ekim ayında, başlatılan, "Emekliyiz Gönüllüyüz' projesi kapsamında Erzurum'da 2'si kadın 5 emekli öğretmen, SHÇEK'e bağlı yurt ve yuvalarda 50 öğrenciye 7 ay boyunca Türkçe, matematik, fizik ve kimya konularında ücretsiz ders anlattı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Sultan Murat Aydın,, 'Emekliyiz Gönüllüyüz' projesinin sonuç raporunu hafta içerisinde Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği'ne göndereceğini söyledi. Emekli öğretmenlerin söz konusu projeye gönüllü katılımlarının istenilen seviyenin altında olmasının düşündürücü olduğunu da belirten Aydın, gelecek eğitim ve öğretim döneminde bu sayıyı en az 15'e çıkartmak için çalışacaklarını vurguladı.

Projenin amacının emekli öğretmenlerin yurt ve yuvalardaki çocukların eğitimlerine destek olarak, koruma altındaki çocukların ders başarı grafiğinin yükseltilmesi olduğuna işaret eden Sultan Murat Aydın,"Emekli öğretmenlerimizin gönüllülük esasıyla haftanın belirli gün ve saatlerinde öğrencilerimize ders vermeleri çocuklarımızın okullardaki başarı grafiğini yükseltti. Boş zamanlarını çocuklarımıza ayırdıkları için bu öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde en az 15 öğretmenle görüşüp ikna ederek korunmaya muhtaç çocuklara gönüllülük esasına göre ders vermeleri için girişimde bulunduklarına da dikkat çekerek,"Türkçe, matematik, kimya, fizik gibi konuların yanı sıra müzik, resim ve spor branş öğretmenlerini yeni eğitim öğretim döneminde gönüllü öğretmenlerimizi arasına almak için çalışmalarımıza hız verdik. Çünkü bu çocuklarımızın temel derslerin yanı sıra el yetenekleri ve estetik duygularının gelişimi için spor, müzik ve resim derslerini de önemli yer tutmakta." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber