Kepez'in 15 mahallesine muhtar evi yapılacak

Antalya Kepez Belediyesi, ihtiyaç olan 15 mahalleye daha muhtar evi inşa edecek. İhale hazırlık süreci devam eden hizmet birimlerinin yapımına bu yılın son çeyreğinde başlanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Haziran 2012 11:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili açıklama yapan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçede muhtar evi olmayan mahalle kalmayacağını söyledi. Tütüncü, muhtar evlerinin, birlikte yönetim anlayışını paylaştıkları muhtarlara verdikleri değeri göstermesi bakımından önemli bir yatırım olduğunu belirtti. Tütüncü, bugüne kadar yatırım programına alınanlarla birlikte 29 mahalleye muhtar evi kazandırdıklarını söyledi.

Gelecek yıl 7 mahalleye daha muhtarlık hizmet binası yapmayı planladıklarını ifade eden Tütüncü, ?Muhtar evlerinde, kamu hizmeti yapılıyor. İstiyoruz ki halkımız bu kamu hizmetlerini çok daha güzel ve konforlu binalarda alsın. Bu amaçla halkımız ve muhtarlarımız için şık, zarif binalar yapıyoruz.? diye konuştu.

Cumhuriyet döneminin ilk yıllarındaki Türk mimarisi şeklinde projelendiren ve 66 metrekare alandan oluşan muhtar evlerinde, muhtar odası, sekreter odası, mutfak ve lavabo bulunuyor.

Muhtar evleri, Varsak Zeytinlik, Varsak Karşıyaka, Varsak Demirel, Varsak Menderes, Varsak Altıayak, Varsak Ayanoğlu, Varsak Şelale, Varsak Esentepe, Kütükçü, Yeşiltepe, Göçerler, Kazım Karabekir, Altınova Sinan, Baraj ve Ulus mahallelerine inşa edilecek. Daha önce de Barış, Esentepe, Beşkonak, Emek, Duraliler, Düdenbaşı, Fatih, Habibler, Kuzeyyaka, Kültür, Mehmet Akif Ersoy, Şafak, Yavuz Selim ve Yükseliş mahallelerine muhtarlık hizmet binası yapılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber