Çöl sıcakları kavuracak

Hava sıcaklığının kendini iyice hissettirdiği bu günlerde meteorolojiden de uyarı geldi.

Haber Giriş : 17 Haziran 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının, kuzeydoğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklık, Türkiye genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'da kuzeydoğu, Ege Kıyıları'nda kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

YÜKSEK SICAKLIK UYARISI

Yüksek sıcaklığa karşı hassas ve kronik hastalığı olanlar, yaşlılar ve çocukların güneş ışınlarının dik geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında, güneşte kalmamaları ve koruyucu önlem almaları gerekiyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Bazı illerde bugün hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. (29)

ANKARA: Parçalı az bulutlu (32)

İZMİR: Az bulutlu ve açık (35)

ADANA: Az bulutlu ve açık (41)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (40)

SAMSUN: Parçalı ve az bulutlu (25)

ERZURUM: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (25)

VAN: Az bulutlu ve açık (25)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (39)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgarın; bölgenin kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ Anadolu: Az bulutlu ve açık, yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı az bulutlu geçmesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu, Ardahan çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Az bulutlu ve açık geçecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber