Şehit babası: Benim bir oğlum gider, arkadan bin tane daha gider

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda şehit olan askerlerin evlerine acı haber ulaşmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ateşin düştüğü evlerden birisi de Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun (21) Trabzon'daki babaevi oldu. Acı haberle sarsılan baba Erosmanoğlu, ?Allah'ın takdiri. Benim bir oğlum gider, arkadan bin tane daha gider, ben de giderim.? dedi.

Hain saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun, Trabzon Merkez Yeni Mahalle Hacı Ahmet Sokak'ta oturan ailesine acı haber, öğle saatlerinde yetkililer tarafından verildi. Oğullarının şehit haberi ile gözyaşlarına boğulan baba Ali Sait ve anne Nurten Erosmanoğlu'nu, komşuları ve olay yerine gelen görevliler ile sağlık ekipleri teskin etmeye çalıştı. Komşularının acısına ortak olan mahalle sakinleri de şehit askerin evinin girişine Türk bayrakları astı.

Şehit askerin babası Ali Sait Erosmanoğlu, sabah saatlerinde televizyondan öğrendikleri saldırı haberinin ardından endişeli bir bekleyişe geçtiklerini söyledi. Acı haberi, eve gelen askerlerin verdiğini anlatan Erosmanoğlu, acı haberi alınca yıkıldıklarını ifade etti. Oğluyla en son bir hafta önce görüştüğünü belirten acılı baba, ?Kısa görüşmelerimiz oluyordu. Son görüşmemizde de sinir ve stresten ellerinin titrediğini, doktora gideceğini söyledi. Başka da bir şey söylemedi.? dedi.

Bütün askerlerin kendisinin de evladı olduğunu kaydeden Erosmanoğlu, ?Benim bir evladım gitti ama bütün evlatların acısı da bizim için aynı. Allah'ın takdiri. Vatanımız bölünmesin. Meclis'teki milletvekilleri ve siyasi partiler bir araya toplanıp Meclis'te bir karar alıp, bu işi çözsünler. Benim bir oğlum gider, arkadan bin tane daha gider. Ben de giderim, benim için hiç fark etmez.? diye konuştu.

Şehit askerin abisi Cemal Erosmanoğlu da kardeşiyle iki gün önce görüştüğünü belirterek, ?Abi belki de gelemem, belki de bir daha görüşemeyiz' dedi. ?Belki de son görüşmemiz' dedi.? ifadelerini kullandı. Abi Erosmanoğlu, terörle mücadelede tecrübesiz askerlerin önplana sürülmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Şehit Piyade Onbaşı Ali Yasin Erosmanoğlu'nun, 5 kardeşin en küçüğü olduğu bildirildi. Amatör futbol oynayan genç şehidin, son olarak mahallesinin takımında oynadığı öğrenildi. Aynı zamanda rap müzikle de uğraşan Ali Yasin Erosmanoğlu'nun, ?Ölü Kral' takma ismini kullandığı belirtildi. Erosmanoğlu'nun, kendisinin seslendirdiği bir esere 2010 yılında yaptığı klip de internette yer alıyor. Erosmanoğlu'nun, şarkısına kendi fotoğrafları ile yaptığı klibin girişinde de ?Ölü Kral' yazısı yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber