Özel Nilüfer'li öğrenciler Güney Kore'ye bilim çıkarması yaptı

Bursa Özel Nilüfer Lisesi olimpiyat takımı öğrencileri, Güney Kore UNIST Üniversitesi'nin özel davetlisi olarak bu ülkeye gitti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 10:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite rektörünün ?Hoş geldiniz kan kardeşlerim? Türkçe hitabıyla karşıladığı olimpiyat öğrencileri, 10 gün boyunca alanlarıyla ilgili akademik çalışmalarda bulundu.

Son yıllarda Güney Kore sadece yükselen teknoloji markaları ile değil üniversiteleri ile de dikkatleri üzerine çekiyor. 2011 yılı üniversitelerarası reyting ölçüm sonuçlarına göre 11 üniversitesi ilk 500'de yer alan Güney Kore'de, 5 büyük teknoloji üniversitesi bulunuyor. Açıklanan 50 yaş altı üniversitelerarası reyting ölçüm sonuçlarına göre de teknoloji üniversiteleri POSTECH ve KAIST sırasıyla birinci ve beşinciliği paylaştı.

Güney Kore üniversitelerinin bu başarısı Türk öğrencilerinin de ilgisini çekiyor. 2011 Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesi mezunlarından M. Said Okyay, Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü tam burslu olarak kazanmasına rağmen Güney Kore'nin yeni teknoloji üniversitesi UNIST'i tercih etti. Eğitiminin ilk yılında üstün başarı göstererek üniversitenin en iyi yabancı öğrencisi seçildi. Bu durum, üniversite yönetiminin Özel Nilüfer Liselerini ziyaret etme kararı almasına vesile oldu. Bursa'da üç günlük temaslar neticesinde Güney Koreli yetkililer başarılı öğrencilerinden oluşan bir grubu, 10 günlük akademik çalışma yapmak üzere üniversitelerine davet etti.

Fizik öğretmeni Yaşar Cenik rehberliğinde 13 kişilik olimpiyat takımı UNIST'de çalışmalara başladı. Fizik Olimpiyat Takımı Koordinatörü Yaşar Cenik, Güney Kore'ye gelmeden önce, uzun süre yapılacak bu programla ilgili üniversite yönetimi ile yazışmalar yaptıklarını belirterek, "Buna rağmen bir takım endişeler ile Güney Kore'ye gittik. Fakat havaalanından itibaren karşılama merasimi ile başlayan misafirperverliğin yabancı öğrenci alımından sorumlu birimin müdürü Sayın Jee Soul'ın gece 12'ye kadar üniversitede beklemesi ve 'Hoş geldiniz kardeşlerim' Türkçe ifadeleriyle endişelerimiz son buldu." dedi.

Açılış seremonisinde UNIST Rektörü Ph.D. Moo Je Cho'nun da aynı nezaketi daha da ileri götürerek, 'Hoş geldiniz kan kardeşlerim' şeklindeki Türkçe hitabı öğrencileri çok memnun etti. Rektör, sözlerinde UNIST üniversitesinin göz kamaştıran estetik ve teknik bir üniversite olduğu, üniversitede fizik bölümünde Nobel ödüllü iki akademisyenin bulunduğunu, 2030 hedeflerinin dünya sıralamasında ilk 10 olduğunu dile getirdi.

Yaşar Cenik, getirdiği öğrenci grubunun, üniversitedeki öğretim kadrosunu etkilemeyi başardığını ve 10 günlük akademik program süresince laboratuvar çalışmaları ve teorik ders takviyesi yaptıklarını söyledi. Cenik, robot yapımından sportif aktivitelerine, turistik gezilerden İngilizce pratik çalışmalarına kadar birçok etkinlikle geçen bu programın son derece faydalı olduğunu kaydetti. UNIST üstün zekâlı öğrencilere yönelik eğitim merkezi sorumluları da Nilüfer liselerinin öğrenci kalitesini çok beğendiğini, yapılmış olan programa benzer çalışmaların daha sonraki senelerde tekrarlamak istediklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber