Esnaflardan İDO'ya fiyat tepkisi

Bandırma Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Niyazi Güler, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO)'nin, dinamik ve esnek fiyatlandırmasına tepki göstererek, bu uygulamaların Rekabet Kanunu'na aykırı olduğunu öne sürdü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Haziran 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esnaf Kefalet Kooperatifi toplantı salonunda gazetecilere açıklama yapan Niyazi Güler, ÖTV'siz mazot kullanan İDO'nun, bu ayrıcalığını sabit fiyat uygulamasıyla halka yansıtması gerektiğini dile getirdi.

Esnaf camiası olarak İDO'dan hizmet bedellerini güncellemesini beklediklerini kaydeden Güler, İDO'nun gişeler, internet sitesi, çağrı merkezi ve acentelerde sattığı biletleri ayrı ayrı ücretlendirdiğini iddia etti.

İDO'nun koltuk başına aldığı hizmet bedelinin satış kanallarının özelliklerine göre farklılık gösterdiğini savunan Güler, "İDO verdiği bu hizmetin maliyetini bile yolcuların üzerine yıkmaktadır. İnternet sitesinin parasını bile yolcuya ödeten İDO, anlaşmalar yaptığı acentelerin parasını da yolcuya ödetmektedir.? dedi.

İDO'nun araç ve sürücüsü için ayrı ayrı ücret aldığının altını çizen Güler şunları söyledi: ?Eski uygulamada, araç ücretleri şoför ücreti dahil olurken yeni satış sistemiyle şoför ücretleri araç ücretleri içerisinden çıkarılarak, araç ücretleri yeniden oluşturulmuştur. Bu uygulama yanlıştır. Esnaf camiası olarak buradan İDO yöneticilerine sesleniyorum. İstanbul-Yalova hattında olduğu gibi Bandırma-İstanbul hattında da sabit fiyat uygulamasına başlayın.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber