'Engelsiz Kent Çalıştayı' engellilerin sesi olacak

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA)'nın projesi kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde 2 gün sürecek 'Samsun Engelsiz Kent Çalıştayı' başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Engellilerin sosyal yaşamın her alanında var olmasını sağlayacak tedbirler alarak toplumda ayrımcılığın ve eşitsizliğin önlenmesine katkıda bulunmak amacıyla Samsun İl Özel İdaresi, Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)'nın da katkı verdiği çalıştayda 'Engelsiz Kent' ve 'Erişilebilir Kent' kavramları masaya yatırılacak.

Büyük Otel'de yapılan çalıştayın açılış konuşmasını yapan Proje Koordinatörü ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Ar-Ge Müdürü Ramazan Aydın, çalıştayın amacıyla ilgili bilgiler verdi. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 'Samsun'un Engelsiz Yaşam İçin Rotası (SEYİR)' projesinin devam ettiğini söyledi.

OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ise kurumu ile ilgili bilgiler verdikten sonra bu projenin ortak çalışma kültürünün güzel örneklerinden birisi olduğunu dile getirdi. OKA olarak bu tip projelere sürekli destek verdiklerini söyleyen Özen, ?Büyükşehir Belediyesi'nin projesi olan ve bizim de destek verdiğimiz çok güzel, örnek projeler var. Bandırma Plajı yanında devam eden Engelliler Dinlenme Kampı da bunlardan birisi. Bu proje gerçekten bir ilk ve bizim için de bir gurur projesi. Herkesi burayı görmeye davet ediyorum. Başta bu ?SEYİR' projesini hazırlayan Büyükşehir Belediyesi'ne ve ortaklarına, aynı zamanda bu projeye katkı veren herkese teşekkür ediyorum.? diye konuştu.

Çalıştayın açılışına Vali Yardımcısı Hasan Özhan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, OMÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, DPI Uluslar arası Engelli Birliği Avrupa Bölge Başkanı Jean-Lue Sımon, Slovenya/Ljubljana Belediyesi Sağlık ve Sosyal Güvenlik Bölümü yetkilisi Alenka Zagar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri Dr. Sermet Başaran, üniversitelerden öğretim görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber