Şehit polis, son yolculuğuna uğurlandı

Van'da dün gece terör örgütü PKK mensupları tarafından yapılan saldırıda şehit düşen polis memuru Murat Dilmaç, son yolculuğuna törenle uğurlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Temmuz 2012 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Törende şehit polis Dilmaç'ın ailesi ve arkadaşları gözyaşlarını tutamazken, herşeyden habersiz 10 aylık kızı Almira Ecrin, yürekleri dağladı. Şehit Murat Dilmaç'ın cenazesi Boyalar Camii'nde kılınan öğlen namazı sonrası Akköprü Mezarlığı'nda tekbirlerle toprağa verildi.

Van-Erciş Karayolu üzerinde bulunan Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Vali Yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 6. Hudut Alay Komutanı Kurmay Albay İsmail Gülgen, İl Emniyet Müdür Vekili İrfan Güneri ile çok sayıda polis ve askeri erkan katıldı. Saygı duruşunun ardından Şehit Dilmaç'ın öz geçmişi okundu. Daha sonra kürsüye çıkan Emniyet Müdür Vekili İrfan Günel, kutsal bir görev yaptıklarını, alçakça yapılan saldırıların bu kutsal görevden kendilerini vaz geçiremeyeceğini söyledi.

Daha sonra konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, terörün hedefinin yakmak, yıkmak ve zarar vermek olduğunu belirterek, bunlara fırsat verilmeyeceğini söyledi. Vali Karaloğlu, terörün bir gün mutlaka biteceğine dikkat çekerek, "Bu ülkenin gücü, milletin birlik ve beraberliği terörü bitirme kudretine sahiptir. Terör er geç bitecek. Bu kavganın bir Türk ve Kürt kavgası olmadığını, dış fitne odaklarının bir oyunu olduğunu artık bölge halkı görmelidir." ifadelerini kullandı.

ŞEHİT BABASI: GELİN BENİ DE ÖLDÜRÜN

Törende şehit Dilmaç'ın 10 aylık kızı Almira Ecrin'in her şeyden habersiz töreni izlemesi yürekleri dağladı. Şehidin Eşi Şadiye, Babası Celalettin ve Annesi Aynur, tören boyunca gözyaşı döktü. Tören sonrası şehidin tabutu polislerin omuzunda cenaze aracına taşınırken, şehidin resmini Amcası Vahdettin Dilmaç öperek taşıdı. Şehidin babası PKK'lılara isyan ederek "Ermenilerin çocukları. Gelin beni de öldürün." diye konuştu.

Şehit Murat Dilmaç'ın cenazesi törenden sonra Boyalar Camii'ne getirildi. Burada öğle namazından sonra cenaze namazı kılınan Şehit Dilmaç için binlerce kişi tekbir getirdi. Tekbirlerden sonra cenaze aracıyla Akköprü Mezarlığı'na getirilen şehit, burada toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber