Bakan Bayraktar: Ben dahil suçlu kimse cezasını çeker

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Samsun'da meydana gelen sel felaketine ilişkin bir suçlu varsa herkesin cezasını çekmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Temmuz 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayraktar, ?Hiçbir mazeret bu canları geri getirmez.? dedi.

Bayraktar, Samsun'da sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada hiçbir sorumluluktan kaçmadığını, bir hata varsa kendisi dahil herkesin cezasını çekmesi gerektiğini ifade etti. Bayraktar, "En önemli candır, on tane insanımızı kaybettik. Bunu hiçbir şey geri getirmez. Bunu özellikle söylüyorum, biz bu konuda üzgünüz. Bu hususta ne gerekiyorsa yapacağız. Beş tane insanımızı TOKİ konutlarında kaybettik, ama yitirdiğimiz canların sorumluluğu bizimdir. Ve bir hatası olan varsa, başta ben olmak üzere cezasını çekmelidir.? diye konuştu.

Bu alanda, 2 bin 500 konut planlandığını söyleyen Bayraktar şöyle devam etti: ?1970 yılından beri burası konut alanıydı. Ama neydi buradaki binalar? Derenin yatağındaydı. Çekme mesafesinde bunu yaptık. ÇED raporu da burada. Zemin etüd raporu, imar planı hepsi alınmıştır. Burdan yukarıya doğru kaçak yapılar var. Bunları da değiştireceğiz. Burada gecekondulaşma ortadan kaldırılmalıdır. Ama belki bizim imar kanunumuzda olan bodrum katları hususunu gözden geçirmemiz gerekecek. Ne gerekiyorsa yapacağız. 850 yerde su baskını oldu. O yüzden biz incelemelerimize devam edeceğiz. Başbakanımız devamlı iki saatte bir burayı sormaktadır. Devamlı bilgi almaktadır. Bu bakımdan tekrar ölenlere rahmet diliyorum. İnanın yakınları kadar biz de üzgünüz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber