Sendikalar Artık Disiplin Kurullarına da Girebilecek

"Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmelik" 21/07/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile değiştirilmiştir. Düzenlemeye göre, memur sendikaları ile hükümet arasındaki 2004 yılı toplu görüşmelerinde alınan karar uyarınca, sendika temsilcileri artık disiplin ve yüksek disiplin kurullarında yer alacaktır. Ayrıntı için başlığa tıklayın.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Temmuz 2005 00:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21/07/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişiklik şu şekildedir:

Disiplin Kurulları ve Disiplin Amirleri Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesine birinci fıkranın (d) bendinden sonra gelmek üzere aşağıdaki fıkra eklenmiştir.

"Hakkında disiplin soruşturması yürütülen Devlet memurunun üyesi olduğu sendikanın temsilcisi de bu maddede belirtilen disiplin ve yüksek disiplin kurullarında yer alır. Her bir disiplin ve yüksek disiplin kurulunda görevlendirilen temsilci ilgili sendika tarafından önceden bildirilir. Bu şekilde üyesi çift sayıya ulaşan kurullarda oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın kararına itibar edilir.?

Madde ile sendikalar önemli bir kazanım daha elde etmiştir. Buna göre aylıktan kesme, kademe ilerlemesinin durdurulması cezası ve memuriyetten çıkarma cezalarının görüşüldüğü ve karara bağlandığı disiplin ve yüksek disiplin kurullarında hakkında soruşturma yürütülen Devlet memurunun üyesi olduğu sendikanın temsilcisi de katılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber