Karşıyaka'ya 16 yeni park yapılıyor

Karşıyaka'da yeşil alan atağı sürüyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Temmuz 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentin en önemli eksiklerinden biri olan yeşil alanların arttırılmasına yönelik 8 yıldır ciddi bir çalışma yürüttüklerini belirten Belediye Başkanı Cevat Durak, 16 yeni parkın müjdesini verdi.

8 yılda Karşıyaka'ya 150'ye yakın park yaptıklarını hatırlatan Başkan Durak, " Sağlıklı ve çağdaş bir Karşıyaka diyoruz. Bunun yolu da yeşil alanı bol bir kent olmaktan geçiyor. Geçtiğimiz dönemden bu yana yüzlerce yeni park yaptık. İmar planlarında yeşil alan olarak ayrılmış ve mülkiyeti belediyemize geçmiş olan en küçük yerleri bile hemen yeşil alana çeviriyoruz. Hemşerilerimize nefes alacak mekanlar yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

Parklar Müdürlüğü tarafından projeleri hazırlanıp ihale aşamasına getirilen 16 adet park yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Demirköprü, Mustafa Kemal, Örnekköy, Şemikler, Yalı, Bahçelievler ve

Zübeyde Hanım mahalellerinde yapılacak parklar bölgedeki vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda düzenlenecek.

Yeni parklar içerisinde kullanım alanına uygun olarak çocuk oyun alanları, gezinti yolları, spor sahaları, oturma grupları da konacak. Farklı bitki ve ağaç türleri ile zenginleştirilecek yeni parkların bir an önce hizmete girmesini arzu ettiklerini belirten Başkan Durak, "Karşıyakalılar tüm bu hizmetleri fazlasıyla hak ediyor. Onlara bir Avrupa kentinde yaşama ayrıcalığı vermek için durmadan, gece gündüz çalışıyoruz." diye de ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber