Avukatlar, gerçek salonlarda farazi duruşmalarla staj yaptı

Bursa Barosu'nun 2011-2012 dönem Staj Okulu, Farazi (varsayımsal) olarak düzenlenen davaların sona ermesiyle tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Temmuz 2012 16:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Stajyer avukatlar, staj dönemi içerisinde aldıkları eğitimleri, gerçek duruşma salonunda, aslına uygun gerçekleştirilen varsayımsal davalar sonucunda pekiştirme şansı buldu.

Orhaneli yolu üzerinde bir restoranda düzenlenen plaket töreninde konuşan Bursa Barosu Başkanı Zekeriya Birkan, avukatların, davaları kazansalar da kaybetseler de yalnızca adaletin tecelli etmesi için çalışmaları gerektiğini söyledi. Bursa Barosu'nun diğer barolardan hep bir adım önde olduğunu savunan Birkan, "Bursa Barosu olarak biz staja gerçekten önem veriyoruz. Türkiye'deki birçok ilki gerçekleştirdik. Birçok baronun staj komisyonu da staj verebilecek hocaları da ekipmanı da yok. Biz yıllardır bunu oturttuk. Bunlarda değerli meslektaşlarımızın sayesinde olmuştur." dedi

Farazi dava uygulamasının güzel bir yöntem olduğunun altını çizen Birkan, meslektaşlarının, teorik bilginin yanında pratik bilgi kazanmaları açısından uygulamanın önemli kazanımlar sağlayacağını ifade etti. Zekeriya Birkan, konuşmanın ardından Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Şerafettin İrmiş ile birlikte farazi davalar sonucunda başarılı olan avukatlara plaket verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber