Hak-İş Genel Başkanı Arslan: Öncelikli gündemimiz toplu iş ilişkileri yasası

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Temmuz 2012 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, çalışma hayatının en önemli gündem maddesinin Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı olduğunu, tasarı yasalaşmadığı için binlerce işçinin toplu iş sözleşmesi yapamadığını ve ücret zamlarını alamadığını belirterek, "Çalışma hayatında bunun dışında bir konunun gündeme getirilmesi veya tartışmaya açılması toplu iş sözleşmesi bekleyen binlerce çalışanla alay etmek anlamına gelmektedir" dedi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Arslan, parlamentoyu, hükümeti ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı göreve davet ederek, "Binlerce çalışanın mağduriyetini gidermek için Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın bir an önce yasalaşmasını istiyoruz" dedi.

Çalışma hayatının en önemli gündem maddesini Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın oluşturduğuna dikkat çeken Arslan, ?TBMM gündeminde bulunan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın yasalaşmaması dolayısıyla çalışma hayatında bir kaos yaşanmaktadır. 1 Şubat'tan bu yana Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sendikalara yetki tespitleri verilmemekte ve toplu iş sözleşmesi müzakereleri yapılamamaktadır. Şuana kadar toplu iş sözleşmesi için yetki beklenen işçi sayısı 200 bine ulaşmıştır. Kasım sonuna kadar bu sayının 500 bine ulaşması tahmin edilmektedir? ifadelerini kullandı.

Tasarının yasalaşmaması nedeniyle binlerce işçinin toplu iş sözleşmesi yapamadığı ve ücret zamlarını alamadığı bir ortamda kamuoyunu başka konularla meşgul etmenin, çalışma hayatını ilgilendiren bir başka konuyu tartışmaya açmanın toplu iş sözleşmesi bekleyen binlerce işçiyle alay etmek anlamına geldiğini vurgulayan Arslan, ?Toplu İş İlişkileri Yasası çıkana kadar bunun dışındaki gündem arayışlarını doğru bulmuyoruz. Bütün tarafların öncelikle Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın yasalaşması için çaba sarf etmesi gerekmektedir. HAK-İŞ Konfederasyonu olarak parlamentoyu, hükümeti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı bir kez daha göreve davet ediyoruz. Binlerce çalışanın mağduriyetini gidermek için Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın bir an önce yasalaşmasını istiyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber