Bir ilk... Tarım Bakanı Eker eski Bakanları topladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2005 00:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, göreve başlamasının ardından kısa bir süre sonra diğer bakanların alışık olmadığı bir çalışma yöntemi benimsedi. Uzun yıllarda Tarım Bakanlığı'nda idari görevlerde bulunan Eker, kendisine "akıl hocası" olarak eski Tarım Bakanları'nı seçti.

Türkiye'nin ilk Veteriner Hekim Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, eski Tarım Bakanları'nı biraraya getirerek tecrübelerini aktarmalarını istedi. Köy Hizmetleri Kampüsü'nde bakanların özel misafirleri için hazırlanan Küçük Ev'in bahçesinde eski bakanları ağırlayan Eker, "Kendi döneminizde yapmak isteyip de imkansızlıklar nedeniyle yapamadığınız konuları ve tecrübelerinizi aktarmanız için toplandık" dedi.

Toplantıya, görevini birkaç ay önce Eker'e devreden Konya Milletvekili Sami Güçlü, Mustafa Taşar, Musa Demirci, Refahettin Şahin, Lütfullah Kayalar ile birlikte 9 eski Tarım Bakanı katıldı. Kalp rahatsızlığı nedeniyle ABD'de tedavi olan Hüsnü Yusuf Gökalp ise toplantıya katılamayacağını bildirdi. Eski bakanlara hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi veren Bakan Eker, "Bir çoğunuzla birlikte çalıştım, tüm bakanları davet ettim. Görev yaptığınız dönemde zihninizde oluşan, yapmak isteyip de imkansızlıklar nedeniyle yapamadığınız, bana tavsiye edebileceğiniz husus varsa o konuları istişare etmek istiyorum" diye konuştu.

Kurumsal olarak Tarım Bakanlığı'nda diğer bakanlıklara göre sosyal ilişkilerin çok iyi olmadığını kaydeden Eker, toplantı boyunca bakanların görüş ve tecrübelerini yanında bulunan Müsteşar ve Müsteşar Yardımcıları'na not aldırdı.

Öte yandan, Deli Dana riski taşıyan et ve canlı hayvan ithal ettikleri için Sami Güçlü tarafından haklarında soruşturma açılan Musa Demirci, Mustafa Taşar ve Mehdi Eker'in biraraya gelmesi de ilginç bir tesadüfü beraberinde getirdi. Toplantıda, Deli Dana riski taşıyan etlerin ithali konusunun açılması üzerine Mustafa Taşar, "Bizim hakkımızda soruşturma açıldı, ama ne Musa Bey ne de benim dönemimde değil Deli Dana, akıllı dana bile gelmedi. Tüm bu haberler Mehdi Bey'in bakan olmaması için çıkartıldı. Yani haberler Mehdi Bey'den kaynaklanıyor" açıklamasında bulundu.

Bunun üzerine Bakan Eker, Türkiye'de 21 Ağustos 1996 tarihinden bu yana hiçbir şekilde et ithalatı yapılmadığına dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber