Nargile üzerine de uyarıcı yazılar yazılacak

Çorum İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Tuncer Kılıç, tütün ürünleri gibi nargilenin de artık 18 yaşından küçüklere satılmayacağını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Temmuz 2012 15:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nargile üzerine de uyarıcı yazılar yazılacağını söyleyen Kılıç, ''Tütün ürünlerinin isim, marka, amblem, logo veya bunları doğrudan çağrıştıran diğer isimler, tütün ürünleri sektörü harici mal ve hizmet sektörlerindeki firma ve ürünlerle ilişkilendirilemeyecek. Tütün ürünüyle diğer ürün ve hizmetin birbiriyle ilişkili olduğu izlenimi verecek biçimde kullanılamayacak. Türkiye'de üretilen veya ithal edilen tütün ürünleri paketleri hariç, nargile şişelerinin üzerine, en geniş iki yüzünden her birine, bu yüzlerin alanlarının yüzde 65'inden az olmamak üzere, özel çerçeve içinde tütün ürünlerinin zararlarını belirten resimli ve Türkçe yazılı uyarılar veya mesajlar konulacak.'' dedi.

SİGARA YASAĞINA UYMAYANLARA UYARIDA BULUNMADAN CEZA KESİLECEK

Kapalı alanlarda sigara yasağına uymayanlara uyarmadan ceza kesileceğini kaydeden Tuncer Kılıç, şunları aktardı: ''Tütün ürünlerini, kamu binalarının kapalı alanlarında, birden çok kişinin girebileceği binaların kapalı alanlarında, taksiler de dahil olmak üzere kara, demir, deniz ve havayolu toplu taşıma araçları gibi yerlerde sigara kullananlar Kabahatler Kanunu'na göre cezalandırılacak. '' şeklinde konuştu.

Çevreye izmarit, paket, ağızlık, kağıt ve benzeri atıkları atanlara kamu görevlileri ve belediye zabıta görevlilerince 50 TL para cezası verileceğine vurgu yapan Kılıç çevre kirliliğini derhal giderirse para cezasına çarptırılmayacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber