İl Özel İdare personeline 'Sosyal denge tazminatı' sözleşmesi

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) ile Afyonkarahisar İl Özel İdaresi arasında yapılan "Sosyal Denge Tazminatı" sözleşmesi Vali İrfan Balkanlıoğlu ile BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay arasında imzalandı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2012 23:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali Balkanlıoğlu, imza töreninde yaptığı açıklamada eskilerden gelen işçi ile memur arasındaki ücret dengesizliğinin yapılan çalışmalarla yavaş yavaş ortadan kaldırıldığını belirtti.

Yapılacak olan bu sözleşmeyle İl Özel İdaresi'nde çalışan tüm memurların maaşlarına sosyal denge tazminatı adı altında bir meblağ katkı yapılacağını vurgulayan Balkanlıoğlu, bu katkının tüm çalışanlara analarının ak sütü gibi helal olduğunu bildirdi.

Günümüzde kamu hizmetini görün personel arasında büyük ayrımlar, adaletsizlikler olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, şöyle konuştu:

"Kamu çalışanları arasında da bu sağlanmaya çalışılıyor. Uzun uğraş ve mücadeleler sayesinde memurlar sendikal hak kazanmışlardır. İşçiler gibi memurlarda diledikleri sendikaya üye olup, sendikal faaliyetlere katılabilmektedirler. Ama şu an için memurlar işçilerden daha az almaya devam ediyorlar. İl Özel İdaresi meclisinin verdiği yetkiye dayanarak, Bem-Bir-Sen ile bir 'Sosyal Denge tazminatı' sözleşmesi hazırlandı. Bu sözleşmeyle İl Özel idaresi çalışanlarının maaşlarına bir meblağ katkı yapılması kararlaştırıldı. İl Özel idaresi çalışanları ve bünyedeki bütün memurlarımızı bu haktan faydalandıracağız. Bunun imzasını şimdi atacağız. Bu artık sadece Belediye ve Özel İdarelerin faydalandığı bir hak olmaktan çıkarılıp, bütün memur arkadaşlarımızın faydalanacağı bir hak olmasını temenni ediyorum."

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da sendikal faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Konuşmaların ardından sözleşme Vali İrfan Balkanlıoğlu ile Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay arasında imzalandı.

İmza törenine, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Demirsoy, Bem-Bir-Sen Şube Başkanı Murat Gürsan ve Bem-Bir-Sen İl Şube Sekreteri Osman Ziya Bilim de katıldı.

Muhabir: Mustafa Güngör

Yayıncı: Mürsel Çetin

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber