Taciz edilen turist kıza 600 soru soruldu

Alanya ilçesinde, kaldıkları otelin özel güvenlik görevlisinin gece yarısı gizlice odasına girerek kendisine tecavüz etmek istediğini iddia eden 16 yaşındaki İsveçli turist, ailesiyle birlikte polise başvurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Temmuz 2012 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alanya ilçesinde, kaldıkları otelin özel güvenlik görevlisinin gece yarısı gizlice odasına girerek kendisine tecavüz etmek istediğini iddia eden 16 yaşındaki İsveçli turist, ailesiyle birlikte polise başvurdu. Hastaneye götürülen turist kıza rapor gereği 600 sorudan oluşan psikolojik soru soruldu.

İddiaya göre, olay Atatürk Caddesi'nde bir otelde meydana geldi. İsveç'ten ailesiyle birlikte 3 gün önce tatile gelen E.R.P.(16), gece saatlerinde bir süre oda arkadaşı ile dışarıda eğlendikten sonra tek başına otele geldi. Arkadaşıyla birlikte kaldığı odaya çıkan E.R.P. yatağa girdi. Bir süre sonra ise otelde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Serdar E.(28), resepsiyonda kimsenin olmadığı bir anda tüm oda kapılarını açan yedek kart anahtarını aldı. Yangın merdiveninden kızın bulunduğu kata çıkan güvenlik görevlisi oda kapısını açarak içeri girdi. Yarı uykulu olduğunu söyleyen E.R.P, güvenlik görevlisinin kendisini taciz ettiğini söyledi. Çığlık atarak odadan hızla dışarı çıkan turist kız, önce resepsiyona indi. Orada kimseyi bulamayınca anne ve babasının kaldığı odaya giderek olanları anlattı. Anne ve babanın otel yetkilileriyle görüşmesinin ardından ihbar üzerine otele polis çağırıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Serdar E. gözaltına alındı.

Otelin güvenlik kameralarını izleyen polis, güvenlik görevlisinin resepsiyondan yedek anahtar kartını aldığını tespit etti.

Sabah saatlerinde sağlık kontrolü için Alanya Devlet Hastanesi'ne getirilen E.R.P'ye adli sağlık raporu gereğince 600 sorudan oluşan psikolojik test çözdürüldü. E.R.P, annesi, babası, otelde kaldığı kız arkadaşı ve bir rehberle birlikte adliyeye geldi. Zanlı Serdar E. polis tarafından sağlık kontrolü için aynı hastaneye getirildi. Serdar E. buradaki kontrolün ardından adliyeye sevk edildi.

Güvenlik görevlisi Serdar E. karakolda verdiği ifadede turist kızın oda kapısını açık gördüğünü ve kontrol için içeri girdiğinde kızın birden korkup bağırarak dışarı kaçtığını ileri sürdü. Serdar E. (28), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber