ÖSYM bürosu önünde KPSS protestosu/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS'de yaşanan kopya iddiaları üzerine Levent'te bulunan ÖSYM bürosu önünde toplanan bir grup, eylem yaparak sınavın iptalini istedi.

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden örgütlenen bir grup, Levent'te bulunan ÖSYM bürosu önünde toplandı. Eylemciler, ?KPSS 2012 iptal edilsin, sorumlular hesap versin', ?ÖSYM'de sızıntı var', ?Ücretli köle olmayacağız', ?ÖSYM'ye güvenmiyoruz' yazılı döviz ve pankartlar taşıdı. Sınavın iptal edilmesini isteyen grup, basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan Ayşegül Ökmen, ?Üniversiteden mezun olduktan sonra yaşadığımız gelecek kaygısı ve özel sektördeki esnek çalışma koşulları bizi daha güvenceli kamu kurumlarında çalışmak için KPSS'ye mahkum ediyor. Sınırlı sayıda açılan kadrolar bizlerin en yüksek puanı almak için ilkokuldan beri alıştırıldığımız sınavlarla birbirimizle yarışmak zorunda bırakıyor? dedi.

?Artık ÖSYM'nin başkanına da, soruları hazırlayan komisyonlara da güvenimiz kalmamıştır? diyen Ökmen, ?ÖSYM hala KPSS'nin iptali konusunda bir adım atmamıştır. Yüz binlerce işsiz gencin umutları ve hayalleri şaibeli bir sınavla çalınmıştır? diye konuştu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde grup, yapılan basın açıklamasının ardından 2 saatlik oturma eylemi başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber