LYS birincisi Coşkun: Genetik profesörü olmak istiyorum

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)'nda MF-1 ve MF-4 puan türlerinde birinci olan Konya Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi öğrencisi Abdullah Coşkun, genetik mühendisliği bölümünü tercih edeceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Temmuz 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sabah Dershaneleri Zafer Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısında Türkiye birincisi olduğu için çok mutlu olduğunu dile getiren Abdullah Coşkun, başarısından dolayı Allah'a şükrettiğini ifade etti. Kendisine sürekli çalışma sisteminin sorulduğunu hatırlatan Coşkun, şunları söyledi: "YGS'den bu yana herkes 'nasıl çalışıyorsun?' diye soruyor. Farklı ve ekstra bir çalışma şeklim olmadı. Diğerlerinden farklı, ekstra bir çalışma şeklim yok. Ben de herkes gibi çalıştım.''

Sınav sonrası cevapları kontrol ettiğinde birden fazla yanlışı olduğunu gördüğünü aktaran Coşkun, LYS'de birinciliği beklemediğini dile getirdi. Soruları kendisinden daha iyi cevaplayan olmadığı için birinci olduğunu ifade eden Coşkun, ''Açıkçası birinciliği beklemiyordum. Biyolojide yanlışlarım vardı. Benden daha iyi yapan olmamış. O yüzden birinciyim. Hangi üniversiteye gideceğim konusunda henüz bir karar vermedim, ama bölümüm tıp olacak. Hedefim genetik dünyasının sayılı profesörlerinden olmak. Bu yeterli bir hedeftir. Üniversite konusunda tekliflere açığız.'' şeklinde konuştu.

Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi Okul Müdürü Hanifi Davarcı ise okullarından Türkiye birincisi ve Türkiye üçüncülerinin çıkmasının mutluluk verici olduğunu ifade etti. Türkiye derecelerini beklediklerini aktaran Davarcı, ''Okulumuzun tarihinde bu şekilde birçok başarı var. Bu başarılar önce Allah'ın inayeti, sonra da iyi bir planlama ve özverili çalışma ile elde edilmiştir.'' açıklamasını yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber