30 bin sözleşmeli öğretmen alınacak

Haber Giriş : 02 Ağustos 2005 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bu ay içinde 10 bin öğretmen atayacaklarını, önümüzdeki günlerde de 30 bin öğretmenin atamasını gerçekleştireceklerini söyledi. Çelik, Başöğretmen Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, yaptıkları çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi. Öğretmen atamalarını değerlendiren Bakan Çelik, ?Sanıyorum ÖSYM, bir hafta içinde KPSS sonuçlarını bize verecek ve 10 bin öğretmenimiz nokta tayin yapılacak? diye konuştu. ?30 bin öğretmenin de süreli tayin ile özel şartlarda atamasını yapmak istediklerini? kaydeden Çelik, ?Buradan hareketle alınacak bütün öğretmenlerin sözleşmeli olacağı şeklinde bazı dedikodular yapılıyor, bunun gerçekle ilgisi yok? dedi.
Bakan Çelik, ?Taşınabilir Okul Modeli? üzerinde çalıştıklarını bildirdi. Öğretmen ihtiyacını karşılayabilmek gayesiyle böyle bir çalışma yaptıklarını kaydeden Çelik, ?Branş öğretmenlerinden maksimum düzeyde faydalanabilmek için 2005-2006 eğitim öğretim yılında yeni bir uygulama başlatıyoruz? dedi.

Ödenek müjdesi
Çelik, bir soru üzerine, öğretmenlere yeni ders yılına hazırlık ödeneğine ilişkin olarak, geçen yıllarda öğretmenlerin beklentilerinin üzerinde ödemeler yaptıklarını söyledi. Çelik, ?Bu yıl da bunun için çalışmalar yapılıyor. Bakanlar Kurulu'nda bu değerlendirilecektir ve inanıyorum ki, öğretmenlerimizi tatmin eden bir miktarda bu çıkacaktır? dedi. Öğretmenlerin ders ücretlerinin artırılması konusundaki bir soru üzerine de Çelik, ?Şu anda Başbakanlık'ta Mehmet Ali Şahin'in başkanlığında, Sayın Başbakanımızın talimatıyla çok önemli bir çalışma yapılıyor. Eğitim çalışanlarının durumu ele alınıyor? dedi.
Liselerin dört yıla çıkarılması ile ilgili tepkilere açıklık getiren Bakan Çelik, 52 yıl önce de liselerin dört yıla çıkarıldığı ve kısa sürede bu uygulamadan vazgeçildiği ve yine yakın zamanda da bu uygulamadan vazgeçileceği değerlendirmelerinin yanlış olduğunu ifade etti. Çelik, liselerin dört yıla çıkarılmasının hesaplanmış, düşünülmüş ve planlanmış bir karar olduğunun altını çizdi.

Hazırlık sınıfları
Süper lise ile Anadolu liselerinin birleştirilmesi sonrasında hazırlık sınıflarının kaldırılmasını da değerlendiren Çelik, isteyen okulların hazırlık sınıfı getirmesi gibi bir uygulamaya geçit vermeyeceklerini kaydetti. Galatasaray, İstanbul Erkek ve Kadıköy Anadolu liselerinde 1+4 uygulamasının liseler dört yıla çıkarılmadan önce de uygulandığını belirten Çelik, bakanlığa başvuran ve yeterli görülen okulların hazırlık sınıfı uygulamasını yapabileceğini ve bu uygulamanın sayısının çoğaltılmasına izin verilmeyeceğini vurguladı.

Sıkıntılar bitecek
Süper liselerle birleştirilmesi nedeniyle Anadolu liselerinde özellikle İngilizce öğretmeni açığı olacağı yönünde eleştiriler yapıldığını ifade eden Çelik, ?Süper lise iken de oralarda İngilizce öğretmenleri vardı. Bu İngilizce öğretmenleri devam edecekler. 1. sınıftaki 24 saat olan ders, 10 saate indirildiği için bizim İngilizce öğretmeni fazlamız olacak, eksiğimiz olmayacak. Öğretmen konusunda bir sıkıntımız olmayacak

52 bin derslik yapıldı
Milli Eğitim Bakanlığı'na geldikten sonra, 28 ayda 52 bin derslik inşa ettiklerini ifade eden Çelik, ?Bu 4 yıl süre içerisinde çok daha fazla derslik inşa edebileceğimize inanıyoruz? dedi. Çelik, OKS'ye giren öğrencilerin durumlarının tek tek incelendiğini belirterek, ?Tek doğrusu olmayan hiçbir öğrencimiz yok? dedi.

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber