Traktör sürücülerine broşürlü uyarı

Son zamanlarda artan traktör kazalarının önüne geçmek için Bölge Trafik İstasyon Amirliği görevlileri traktör sürücülerini broşürlerle uyardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Temmuz 2012 19:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bölge trafik ekipleri traktör sürücülerini kazalara sebebiyet vermemeleri konusunda uyardı. Geri dönüşü olmayan üzücü sonuçlarla karşılaşmamak için duyarlı olunması gerektiğinin altını çizen bölge trafik amiri Ali Polat, sürücülerin ve yayaların trafik kurallarına uyması gerektiğini, bu kapsamda yaşanabilecek kazaların önlenmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Polat, Tarım sezonunun açılması ile birlikte yollarda traktör yoğunluğunun artmaya başladığını ve bu sebeple denetleme çalışmalarına hız verdiklerini belirtti. Genellikle tepe lambaları başta olmak üzere ışık donanımlarının yetersiz olması ve bundan dolayı arkadan gelen araçların traktörleri fark edememesi nedeniyle üzücü kazaların yaşandığını söyleyen Polat, bunu önlemek adına uygulamaların, bu günden itibaren traktör üzerine yoğunluk kazanacağını belirtti.

Traktör sürücülerinin daha dikkatli ve hassas davranmalarını belirten Polat, hava karardıktan sonra kara yolunu kullanacaklarsa mutlaka araçların ışık donanımlarını kontrol etmeleri, özellikle römorklarındaki ışıkların yanıp yanmadığını ve arkalarındaki yansıtıcı levhaların standartlara uygun olup olmadığını incelemeleri noktasında sürücülere uyarıda bulundu. Ara refüjlerden kesinlikle traktörlerini geçirmemelerini, kavşakları kullanmalarını gerektiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber