Şehit aileleri Çanakkale Şehitlik Abidesi'nde iftar açtı

Çanakkale'de bulunan şehit aileleri, malul ve gaziler, Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Çanakkale Şehitleri Abidesi'nde iftar açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Temmuz 2012 22:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çanakkale Valiliği tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen iftar programına, Çanakkale genelinde bulunan şehit aileleri, malul ve gaziler katıldı. İftardan önce abidenin bulunduğu alana gelen aileler, burada bir süre gezdikten sonra Bakan Şahin'i karşıladı. Bakan Şahin, ailelerle tek tek görüştükten sonra onlarla hatıra fotoğrafı çekti. Daha sonra abidenin önündeki tören alanında kurulan sofralarda oturan ailelerin masalarını da gezen Şahin, ailelerin dertlerini dinledi. Ardından ailelere bir konuşma yapan Bakan Şahin, şehitlik makamının ve ailelerinin önemine değindi. Şahin, ?Şehitlik makamının ne kadar önemli bir makam olduğunu, inancımız bize söylüyor. Sizler öyle mübarek insanlarsınız, evlat acısı, kardeş acısı eş acısı, en yakın yakının acısı, ateş düştüğü yeri yakıyor. O kadar acı ki. Ama buna rağmen bu ülkenin birliğine beraberliğine, dua etmek, sabretmek sizin büyüklüğünüz, sizin inancınızın göstergesi ve kahraman yiğitlerimizin kahraman ailelerisiniz. Sizler, bu makamın, hakkını vermek ve şehitlerinizin ruhunun şad olması noktasında sabırla metanetle, tevekkülle yaşamınıza devam ediyorsunuz. Ve bu makam peygamber ocağından peygamber kucağına giden bir makam. Öyle bir makam ki peygamberlikten sonraki en yüce makam. Eğer biz yalnızca ölümle hayatın bittiğine inanmıyorsak, eğer biz bu dünyanın bir sınav olduğuna inanıyorsak. Bu sınavın büyüklüğü ve acının büyüklüğünün buradaki mükafatın da büyüklüğüne delil olacağına inanıyoruz. Biz böyle baktığımız zaman bu makamın yüce mevlamın herkese nasip etmediğini de biliyoruz.? dedi.

ŞEHİT AİLELERİNE İKİNCİ İSTİHDAM HAKKI TANIDIK

Şehit yakınları ve gaziler bölümünün kendi bakanlığına geçmesinden sonra yaptığı çalışmalar hakkında da bilgi veren Bakan Şahin, yaptıkları çalışma ile şehit ailelerin ve gazilerin sıkıntılarını giderdiklerini söyledi. Şahin, yaptıkları düzenlemeleri şöyle anlattı: ?Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yeniden yapılandırıldı. Şehit yakınları ve gaziler bölümü, şu anda bizim müstakil bir daire başkanlığı olarak bize bağlandı. Benim üçüncü dönem milletvekiliği. Çok şehit ailesi ile bir arada olduk. Uygulamalarda yaşanan farklılıkları gördük. Mevzuattaki karşışıklığı gördük. Bu makam bize verilir verilmez, arkadaşlarımızı talimatlandırdık. Dedik ki hemen hızlı bir şekilde çalışma yapalım. Genelkurmay ile sivil topluk kuruluşları ile tüm kurum ve kuruluşlarla görüşerek uygulamada yaşanan sorunları azalatalım. Ve yeterince acı çeken ailelerin acısını biraz olsun hafifletelim. Çok yoğun bir mesai harcadık. Altı ay gibi bir mutfak çalışması yaptık. Ve sonradan sayın Başbakanımızın ve ilgili bakanlıkların da talimatı ile çok güçlü bir paketi parlamentoya getirdik. Başbakanımız bu önemli bir pakettir ekim ayına kalmadan meclis kapanmadan çıkarılmalıdır dedikten sonra parlamentodan 25 maddelik paketi hazırladık. Biliyorduk ki istihdam ile ilgili sorunlarınız var. Tek istihdam verildiği zaman eş yada kardeş kullandığı zaman aile içinde sorunlar yaşanıyordu. Bekar ve evli olmasına bakılmaksızın ikici istihdam hakkının verilmesini çok önemsedik. Ve bu pakette bunun verilmesi yönünde annenin ve babanın da istese kullanması yönünde güçlü bir çalışmayı hayata geçirdik.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber