Asırlık Havva Nine, ölmeden Başbakanı görmek istiyor

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Hasankeyf'e giden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, antik kentte yaşayan 100 yaşındaki Havva Bahçeci'yi evinde ziyaret etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adeta canlı bir tarih olan Bahçeci, Bakan Şimşek'e, geçmişte yaşanan sıkıntıları anlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a olan sevgisini de dile getiren Bahçeci, ölmeden önce Başbakan Erdoğan'ı görmek istediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'a olan sevgisini, Bakan Şimşek'e Kürtçe olarak anlatan yaşlı kadın, "Mustafa Kemal'in dönemi güzeldi. Ondan sonra İnönü geldi. O zamanlar burada askere gitmeyen Türkçe bilmiyordu, çünkü okul yoktu. Türkçe bilmedikleri için çok sıkıntı çekiyorlardı. Bugün artık öyle değil.? dedi.

Başbakan'a meleklerin yardımcı olduğunu söyleyen Bahçeci, bir de Başbakan'a tavsiyede bulunarak, ?Başbakan Erdoğan kendini üzmesin, televizyonda konuşurken kızmasın.? diye konuştu.

Havva Bahçeci'nin, ölmeden Başbakan'ı görmek istediğini söylemesi üzerine Şimşek, yarın Ankara'da olacağını, selamlarını Başbakan Erdoğan'a ileteceğini ifade ederek, "Başbakan Batman'a geldiğinde seninle görüştüreceğim." diye ifade etti.

Bahçeci'nin elinden öperek evden ayrılan Bakan Şimşek, daha sonra kanser hastası Salih Kardaş'ı evinde ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından çocuklara oyuncak dağıtan Bakan Şimşek, köprü başında verilen iftar yemeğine katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber