Şehit Uzman Çavuş Mehmet Kaya'nın baba ocağına yas hakim

Şırnak'ın Silopi ilçesinde görevden dönen askeri aracın devrilmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş 42 yaşındaki Mehmet Kaya'nın Osmaniye'deki baba ocağına ateş düştü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Kaya'nın Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesi Çolaklı köyünde oturan babası Kadir Kaya'ya acı haberi, Osmaniye Garnizon Komutanlığı'nda görevli Şehit ve Gazi İşlemleri Şube Müdürü Piyade Albay Salih Taşkın verdi. Oğlunun terörle mücadele etmek için doğuda görev yaptığını belirten baba Kadir Kaya, "Allah hepimize sabır versin. İslam alemi dünya var oldukça var olsun, o Ermeni uşaklarına meydan bırakmasın. Vatan sağ olsun, dostlar sağ olsun." dedi.

Acı haberi alan anne Sevim Kaya, fenalaşarak ambulansla hastaneye kaldırıldı. Evli ve 3 çocuk babası Şehit Kaya'nın 19 yıllık uzman çavuş olduğu ve emekli olmasına 1 yıl kaldığı belirtildi. Yakınları, Kaya'nın 3 yıldan bu yana Şırnak'ta görev yaptığını, mesleğindeki son bir yılını ailesiyle geçirmek istediği için eşi Sevgi ve çocukları Kadir (16), Betül (12) ve Serra (2)'yı yanına aldığını söyledi.

Şehidin cenazesi, yarın Osmaniye'nin Hasanbeyli ilçesi Çolaklı köyünde düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber