Aynı yerde bir grup belediyeyi protesto, diğer grup teşekkür için eylem yaptı

Eskişehir'in Merkez Tepebaşı ilçesi Aşağı Söğütönü'nde evlerinin önüne belediye tarafından hobi bahçesi yapılmasını istemeyen TOKİ sakinleri protesto gösterisinde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Temmuz 2012 18:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aynı saatte bir grubun da hobi bahçelerini yapan belediyeye teşekkür etmek istemesi üzerine, iki grup arasında arbede çıktı. Hobi bahçesi yüzünden iki grubun birbirine girdiği kavgaya polis müdahale etti.

Merkeze bağlı Aşağısöğütönü Mahallesi TOKİ konutlarında ikamet eden çok sayıda vatandaş, CHP'li Tepebaşı Belediyesi tarafından konutların önüne hobi bahçesi yapılmak istenmesine tepki gösterdi. Hobi bahçesi yapılacak alanda toplanan vatandaşlar, ?Binaların önüne hobi bahçesi olur mu??, ?Burası güzel bir yeşil alan olabilirdi? ve ?Bizler evimizin önüne hobi bahçesi istemiyoruz? şeklinde pankart açıp slogan atarak, belediyenin bu girişimine protesto etti.

TOKİ konutları sakinlerinden Ali Ergenç, evlerinin önüne hobi bahçesi yapılmasına karşı olduklarını söyledi. Yapılan güzel hizmetlerin arkasında olduklarını, fakat burada hobi bahçelerini istemediklerini kaydeden Ergenç, ?Bu alan bizim hizmetimize sunulmalıydı. Güzel bir yeşil alan, yürüyüş parkuru, spor tesisi yapılabilirdi. Hobi bahçeleri yapıldığında hem konutlarımızın önü kapanacak hem de burası tellerle çevrileceği için karşıya geçemeyeceğiz. Biz buraya hobi bahçelerini istemiyoruz." diye konuştu.

Ancak bu esnada ilginç bir olay yaşandı. Mahalle sakinleri, evlerinin önüne hobi bahçesi yapılmasını protesto ederken, sayıları 20 civarında olan bir grup, belediyenin hobi bahçesi hizmetine teşekkür etmek için aynı yere geldi. Grup, bölgeye hobi bahçesi yapılmasını istedi. İki farklı grup aynı yerde, aynı konu için farklı fikirlerini dile getirdi. Ancak bir süre sonra hobi bahçesi istemeyen grup ile belediyeye teşekkür için gelen grup arasında arbede yaşandı. İki grup önce birbirleriyle tartıştı. Tartışma, ardından arbedeye dönüştü. İki grup arasındaki kavga polisin müdahalesiyle sonlandırıldı. Mahalle sakinleri, yapımına başlanan hobi bahçesi inşaat çalışmasının durdurulmasını istedi ve belediyeden ekip talep etti. Ancak tüm girişimlere rağmen hobi bahçelerinin yapımının durdurulması için belediyeden ekip gelmedi. Her iki grup, yaptıkları gösteri ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber