Apollo Tapınağında ödül töreni

Biga'da yelkencilik eğitimini tamamlayan 50 öğrenci, Apollon Smintheion Tapınağı'nda düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ağustos 2012 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Minik öğrencileri, kazı alanı girişinde Ankara Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Coşkun Özgünel ve Gülpınar Belediye Başkanı Recep Şahin karşıladı. Apollon Tapınağı'nda kazıların 33 yıldır aralıksız sürdüğünü belirten Özgünel, kazı evinde Apollon Tapınak frizlerinde bulunan ve Troya destanını anlatan kabartma figürler, yazıtlar ile diğer buluntular hakkında konuklara bilgi verdi. Kazıevinde öğrencilerin sorularını da cevaplayan Özgünel, İçdaş sponsorluğunda kazı ve restorasyon çalışmalarının ivme kazandığını belirterek, Çanakkale'nin gençlerine sportif eğitimle birlikte böyle kültürel değerlerimizin tanıtılmasının da kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Başlarında defne dallarıyla yelken okulu öğrencilerine Apollon Tapınağını ve Smintheion kazı alanını gezdiren arkeoloji öğrencileri, büyük hamam, kehanet suyu, Troya'dan gelen kutsal yolun yanı sıra, yeni bulunan ve içinde iskelet yer alan bir mezar buluntusu ile 7 bin yıl öncesine ait Çanakkale'nin bilinen ilk antik köyünün kalıntıları hakkında da bilgi verdiler.

Antik kazı alanı gezisi sonrası Apollon Tapınak merdivenlerinde düzenlenen törenle İçdaş Yelken Okulunda 3. Dönem Temel Yelkencilik eğitimini başarıyla tamamlayan 7-13 yaş aralığındaki 50 minik sporcuya Yelkencilik sertifikaları verildi.

Sertifikalarını sevinçle alan öğrenciler Apollon Smintheion'da gördüklerinden ve öğrendiklerinden çok mutlu olduklarını belirttiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber