Kalbi delik olan genç kız, ameliyatsız şemsiye yöntemiyle iyileşti

Mersin'de Fatma Gödelek'in(20) kalbindeki delik, ameliyatsız özel bir yöntemle kapatıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ağustos 2012 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan Ayşe-Faik Gödelek çiftinin kızları Fatma'nın doğuştan delik olan kalbi Medical Park Tarsus Hastanesi Kardiyoloji Kliniği hekimlerinden Uzman Dr. İbrahim Konukçu'nun uyguladığı şemsiye yöntemiyle ameliyatsız olarak kapatıldı. Genç kız operasyonun ardından sağlıklı bir şekilde taburcu edildi. Fatma Gödelek'in ağabeyi ve ablası da daha önce kalplerindeki delik nedeniyle ameliyat olmuştu.

Aşırı yorgunluk, halsizlik, tıkanıklık ve nefes darlığı şikayetiyle Medical Park Tarsus Hastanesi'ne başvuran Fatma Gödelek, doğrudan kardiyoloji bölümüne yönlendirildi. Yapılan muayene ve tetkiklerin ardından doğuştan kalbinde delik olduğu saptanan Gödelek'e Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Konukçu tarafından ameliyatsız operasyon uygulandı. Gödelek'in kalbindeki 24 milimlik delik, şemsiyeye benzer 27 milimlik bir cihazın anjiyoyla yerleştirilmesi sayesinde kapatıldı. Genç kız işlemin ardından 1 gün sonra ayaktan taburcu edildi.

5-6 ay öncesine kadar herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığını anlatan Fatma Gödelek, ?Biz 7 kardeşiz. Ben ve ikizim Fatih, kardeşlerin en küçüğüyüz. Çok kısa bir süre öncesine kadar rahatsızlığım yoktu. Ancak son aylarda çok çabuk yoruluyordum. Merdiven bile çıkamaz olmuştum. Narenciye paketleme fabrikasında çalışıyordum. Sonra çalışamaz hale geldim, iş sırasında 3 kez bayıldım ve ayrılmak zorunda kaldım. Sonra evde dinlenmeye başladım ama sorun devam ediyordu. Ardından Mersin'de ablamın doktoruna gittik. Doktor kalbimde sorun olduğunu söyledi ve beni Ankara'ya yönlendirdi. Sonra biz araştırdık Tarsus'taki Medical Park Hastanesi'ni tavsiye ettiler ve buraya geldik.? dedi.

ŞAŞIRMADIK, ALIŞKINDIK

Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Konukçu'nun muayenesinde kalbinde delik belirlendiğini kaydeden Fatma Gödelek şöyle devam etti: ?Buna şaşırmadık çünkü önceden de alışkındık. Bildiğimiz bir rahatsızlıktı. Bir ağabeyim ve ablamın da kalbi delik olduğundan ameliyat geçirmişti. Şimdi 31 yaşında olan ablam Hafize Gödelek'in kalbindeki delik 13 yıl önce Ankara'daki bir hastanede ameliyatla kapatılmıştı. Aynı şekilde 10 yıl önce, ağabeyim Ömer Gödelek'e de bu işlem uygulanmıştı. Ancak doktorum benim kalbimdeki deliği ameliyatsız kapatacağını söyleyince kendimi daha iyi hissettim. Ağabeyim ve ablamdan dolayı hastalığa alışkındık. Ama tek fark ameliyat olmamamdı. Şu anda çok iyiyim.?

Kardiyoloji Uzmanı Dr. İbrahim Konukçu ise aile içinde kalp deliği tesbit edildiğinde benzeri bir durumun diğer fertlerde de olup olmadığının ekokardiyografi ile tespit edilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber