Şanlıurfa'ya bin 500 kişilik çağrı merkezi

CMC firması ile Şanlıurfa Valiliği arasında bin 500 kişinin istihdam edileceği çağrı merkezi için iyi niyet protokolü imzalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ağustos 2012 21:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Protokol töreninde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sanayi, Teknoloji ve Bilim Bakanı Nihat Ergün hazır bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Sanayi, Teknoloji ve Bilim Bakanı Nihat Ergün bugün Şanlıurfa'ya geldi. Şanlıurfa'da önce 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki(OSB) işletmeleri gezen bakanlar birkaç fabrikanın çalışmalarını da yerinde incelediler. Bakanlar daha sonra Şanlıurfa Valiliği Konferans salonunda işadamları ile toplantı düzenledi.

Şanlıurfa ve OSB'deki sorunların ele alındığı konferansta konuşan Sanayi, Teknoloji ve Bilim Bakanı Nihat Ergün, sanayinin önemine değindi. Türkiye'nin konumuna da değinen Ergün, ?Türkiye Ortadoğu için çok önemli bir ülke, hatta Avrupa ülkelerinden Afrikaya birçok açıdan örnek olabilecek önemli bir merkez haline geliyor. Zaten birazda yaşadığımız sıkıntıların, başımıza iş açmak isteyenlerin bunu yapmak istemelerin nedenlerinden bir tanesi de Türkiye'nin bu büyük potansiyelidir.? dedi.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin de şehrin sorunları hakkında iki bakana detaylı bilgi verdi. Slayt gösterimi ile şehrin kaynakları ve potansiyeli ile ilgili sunum yapan Ertekin, Şanlıurfa'nın tarım gelirinin 5 milyar liraya ulaştığını vurguladı.

Ertekin'in konuşmasının ardından CMC firması ile Şanlıurfa Valiliği arasında çağrı merkezi protokolü imzalandı. Türkiye'nin en büyük dış kaynak çağrı merkezlerinden biri olan CMC, 15 milyon TL yatırım ile Şanlıurfa'da açacağı çağrı merkezinde 1.500 kişiyi istihdam edecek.

İmza töreninin ardından konuşan Bakan Faruk Çelik işsizliğin büyük bir sorun olduğu Şanlıurfa'da çağrı merkezinin kurulmasının önemli olduğunu belirtti. Şanlıurfa için istihdamın önemine değinen Çelik, ?İstihdamın arttırılması konusunda elden gelen ne varsa ardımıza koymayacağımızı söylemiştik. Urfa çok cazip bir il olacak dedik. Çok şükür şuan herkesin Şanlıurfa'da yatırım yapmak için sıraya girdiğini görüyoruz. Şimdi 1500 kişi önümüzdeki günlerde

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber