Aktif kadınlar iftarda buluştu

Malatya'da AKtif Kadınlar Derneği (AKAD) tarafından iftar yemeği düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ağustos 2012 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Havuzbaşı Malatya Sofrası'nda gerçekleştirilen yemeğe Malatya Valisi Ulvi Saran, AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve çok sayıda davetli katıldı.

İçişleri Bakanlığı Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'na atanan Vali Ulvi Saran, burada yaptığı konuşmada, kentte geçirdiği 3 yıllık sürenin kendisi için büyük bir onur ve iftihar vesilesi olduğunu belirtti. Şehre prestij kazandırmak için çok önemli projeleri hayata geçirdiklerine dikkat çeken Saran, halen devam eden projelerin de tamamlanacağına inancının tam olduğunu ifade etti. Malatya Valiliği görevine atanan Vasip Şahin'in son derece liyakatli ve iyi bir idareci olduğuna işaret eden Saran, "Tamamlanmış olanların yanında başlatılmış olup halen uygulama aşamasında bulunan projelerin geliştirilmesi ve sonuçlandırılması, ayrıca ilin kalkınmasına yeni projelerle hız kazandırılması hususunda nöbeti devralan Sayın Vali'mizin çok ciddi katkılarının olacağına inanıyorum." diye konuştu.

Aktif Kadınlar Derneği (AKAD) Başkanı Mine Karaca da dernek olarak iş kadınları arasında dayanışmayı sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürdüklerini dile getirdi. Türkiye'nin demokratik bir ortamda eğitim, kültür, sosyal alanda gelişmesine yardımcı olmayı amaçladıklarının altını çizen Karaca, "İş hayatına atılan kadınların haklarını korumak, iş kadınları arasında birlik, beraberliği sağlamak, dayanışmayı artırmak, ortak paydalarda buluşarak sinerji oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Kadınlarına yönelik farklı etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Karaca, ?Üyelerimize yönelik kurslar, şehir içi ve dışı geziler, sanatsal aktiviteler, kültürel programlar düzenliyoruz. Sosyal sorumluluk projelerine imza atıyoruz. Kadınlar arasındaki dayanışmayı, sosyalleşmeyi artırmak amacıyla konferanslar organize ediyoruz. Bundan sonrada benzer çalışmalarla yolumuza devam edeceğiz.? şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AKAD Başkanı Mine Karaca tarafından Vali Saran'a kente sağladığı katkılar nedeniyle plaket takdim edildi. Yemek sonrası ilahi grubu Ramazan ayının manevi iklimini yansıtan ilahiler seslendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber