Camide namaza puan verildi, 29 çocuk 5 vakit namaza başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde ?Camiyi Seviyorum ve Yaşasın Camiye Gidiyorum' adı altında düzenlenen etkinlik çerçevesinde Karaman Boyalıtepe Köyü İmam-Hatibi Halis Dalpolat yaptığı örnek bir çalışmayla çocuklara camiyi ve namazı sevdirmeyi başardı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

40 günlük bir zaman diliminde 3 ayrı yaş grubundaki 29 öğrenciye kıldıkları namaza göre puan veren Halis Dalpolat, bu süre sonunda öğrencilerin 5 vakit namazı aksatmadan kılmasına sebep oldu. Bu güzel uygulamada dereceye girenleri çeyrek altın, gram altın, saat ve çeşitli hediyelerle ödüllendiren Dalpolat ?Çocuklarımızı camiye teşvik etmek için ödüller düşündük. Çocukların hoşlarına giden hediye setleri oluşturduk. Sabah ve Yatsı namazlarına 30 puan, diğer namazlara 10'ar puan verip yaş gruplarında dereceye girenleri tespit ettik. Bunun sonucunda da Allah'a şükür çok güzel bir yöneliş oldu. Camilerimiz cıvıl cıvıl. Bu sayede köyümüzde 29 erkek öğrenci 5 vakit namaza başladı.? dedi.

Karaman İl Müftüsü Nuri Değirmenci de yaptığı açıklamada Dalpolata'a böyle bir program tertip edip düzenlediği için teşekkür ederek ? Bizim yaz kurslarımız çocuklarımızın hem dini bilgilerini yenileme, yeni bilgiler alma, yeni bilgilerin geliştirilmesi, namaz surelerini öğrenmeye yönelik. Bir de çocuklarımızın gerçekten geleceğin cemaati olması itibariyle onlarında camiye alıştırılması gerekiyor. Böyle bir projeyi gerçekleştirdiği için hocamızı tebrik ediyoruz.? diye konuştu.

7-10 yaş grubunda Mehmet Akıcı, Enes Tekin, Hasan Erkan, 11-12 yaş grubunda Mehmet Akkar, İsmail Akkar, Murat Sak ve 13 ve yukarı yaş grubunda Recep Yetkin , Devran Akıcı, Remzi Akkar ilk üçe girerek değişik hediyeler aldılar.

Karaman İl Müftülüğü verilen hediyelerin dışında hem Boyalıtepe Köyü İmam-Hatibi Halis Dalpolat'a hem de dereceye giren öğrencilere ayrıca hediye verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber