Manavgat Külliye Camii'ni günlük 500 turist ziyaret ediyor

Mimari yapısıyla dikkat çeken Manavgat Külliye Camii'ni günde 500 yabancı turist ziyaret ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ağustos 2012 12:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Manavgat Külliye Camii İmam Hatibi Mustafa Yılmaz, geçen yıl 500 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği 4 minareli camiyi en fazla, Rus, Alman, İngiliz, Hollanda, Belçika, Avusturya ve İskandinav turistlerinin ziyaret ettiğini söyledi. Camiye gelen turistlere Almanca olarak İslam dini hakkında bilgilendirme yaptığını belirten Yılmaz, turist rehberlerinin ise Almanca, İngilizce, Rusça, Felemenkçe, Arapça, Norveççe, Lehçe, İsveççe, İtalyanca, Fransızca, Çince ve Japonca dillerinde bir saat dini bilgilendirme yaptığını kaydetti. Geçen yıl camilerini 500 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Yılmaz, bu sene rakamın bunun üstüne çıkmasını beklediklerini ifade etti. Camilerinin turistler tarafından genelde inanç turu kapsamında ziyaret edildiğini dile getiren Yılmaz, ziyaretçilerin yarısının hayatlarında ilk defa Müslümanlara ait bir mabedi girdiklerini söylediklerini aktardı. Yılmaz, "Turist rehberleri, turistlere camiye girmeden önce şadırvanda ilk önce abdest almasını öğretiyor." dedi.

Rus Mobaly Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Andrey Baranov, inanç turu kapsamında haftada üç gün Külliye Cami'ne Rus turist getirdiklerini söyledi. Turistlere cami ziyareti öncesi turist rehberlerinin ilk önce şadırvanda abdest alımını uygulamalı gösterdiğini anlatan Baranov, ziyarette inanç turuna katılan her turiste Rusça Kur'an hediye ettiklerini kaydetti. Baranov, "Türkiye'de her ay inanç turu kapsamında Anadolu turuna çıkıyoruz. 13 gün süren turda başta Selimiye, Sultan Ahmet ve Süleymaniye olmak üzere 9 ilde 18 camiyi ziyaret ediyoruz. İnanç turu kapsamında Antalya'da Manavgat Külliye Cami ile Elmalı'da Osmanlı döneminden kalma Ömer Paşa Cami'ni ziyaret ediyoruz. Tur kapsamında her ay 4 bin 700 Rus turiste cami ziyareti yaptırıyoruz." diye konuştu,

Kangal Turizm Seyahat Acentesi Sahibi Mehmet Elbudak da kültür ve inanç turizmi için her yıl Almanya, İsviçre ve Belçika'dan 3 bin öğrenciye Manavgat Külliye Cami'ni gezdirdiklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber