Bayram süresince polis ve kriz merkezi teyakkuzda olacak

Ramazan Bayramı'nda, vatandaşların huzur ve güven ortamında bayramı geçirebilmesi için il genelinde asayiş ve trafik tedbirleri artırıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ağustos 2012 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayram öncesinde ve süresince, vatandaşların yoğun bulunduğu havalimanı, şehirlerarası otobüs terminali ve tren garı gibi yerlerde sivil ve resmi polis sayısı artırıldı.

Erzurum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "İlimizde, genel güvenlik ve asayişin tam olarak temini ile halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla, üstün bir gayret ve şevk ile çalışmakta olan iç güvenlik teşkilatımızın, günün mana ve önemine binaen almış olduğu tedbirlere ilaveten, vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde bir Ramazan bayramı geçirmelerini sağlamak amacıyla;

a) Havaalanı, gar ve terminal gibi yerlerde yolcu kapasitesi artacağından, belirtilen yerlerde asayiş ve trafik ekipleri takviye edilerek, buralarda ve şehirlerarası yollarda gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacaktır.

b) Umuma açık yerlerde vatandaşlarımızın istek ve yardım taleplerine süratle

çözüm getirilecektir.

c) Ramazan Bayramı öncesi vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları alış veriş merkezleri, pazar yerleri, hal ve çevresinde gerekli güvenlik ve trafik önlemleri alınarak, bu yerlerde yaya ve motorlu devriyeler artırılacaktır.

d) Tatil süresince gazino, umuma açık yerler, kahvehane, otel ve lokanta gibi mahallerde vatandaşlarımızın huzurunu bozucu davranışların önüne geçilmesi için resmi ve sivil ekiplerce denetimler sıklaştırılarak meydana gelebilecek olaylara anında müdahale edilecektir.

e) Muhtemel doğal afetlere ve diğer tehdit unsuru olan sabotaj, yangın, heyelan ve salgın hastalıklar gibi hayatı etkileyen olaylara, il ve ilçeler bazında anında müdahale etmek amacıyla hükümet konağında mevcut 'Kriz Merkezi' 24 saat süreyle görev yapacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber