Türkler internette en çok ?kopyala yapıştır' yapıyor/ Video

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ağustos 2012 10:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Türkiye'de ?sanal alemde' kullanıcıların en çok yaptığı işlemler sırasında ?kopyala-yapıştır' yüzde 60'lık oranla öne çıkarken, online haber ve e-posta alıp, gönderme yoğun olarak kullanılıyor.

35 milyon internet kullanıcısı bulunan Türkiye'de hanelerin yüzde 53'ünün hala internete erişim imkanı yok. Yüzde 47'si ise internete erişim imkanına sahip. Bu oran eçen yıl yüzde 43 olarak açıklanmıştı. Kentlerde internet erişim imkanı olan hane oranı kentlerde yüzde 55.5 iken, kırsal yerlerde bu oran yüzde 27.3 olarak tespit edildi. Bu arada Türkiye'de en yaygın internet bağlantı türünün yüzde 66.4 ile ADSL olduğu belirlendi.

Türkiye İstatistik Kurumu, bilişim araştırmasının sonuçları Türklerin internette nasıl vakit harcağını da ortaya koydu. Buna göre internette en çok yapılan işlemlere bakıldığında ?kopyala, yapıştır' yapanların oranı oldukça yüksek bir seviyeye işaret ediyor. Evlerde internet en çok haber okumak için kullanılırken oyun, müzik, film, görüntü indirme ve oynamanın payı yüzde 49'a işaret ediyor.

Kafeler boşalıyor

Araştırmaya göre, internet kullanım yerlerine göre yüzde 70'le evler ilk sırada yer aldı. Bunu yüzde 33.8'le işyeri, yüzde 17,8'le arkadaş, yüzde 16'yla internet kafe, yüzde 7.2'yle eğitim kurum, yüzde 5.9'la kablosuz bağlantının yapılabildiği yerler izledi. İnternet kafelerde internet kullanımı bir önceki yılın aynı döneminde yüzde 18.7 olarak bildirilmişti.

Öte yandan son bir yılda internet kullanan bireylerin e-devlet hizmetlerini kullanma oranı yüzde 45 oldu. Bu oran geçen yıl yüzde 38.9'du.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber