Ermeni Kilisesi'nde bayram yemeği

Şişli'deki Surp Vartanants Kilisesi Vakfı, Ermeni cemaati mensupları ile vatandaşlar için yemek verdi. Ramazan Bayramı sebebiyle kilise bahçesinde verilen yemeğe, Surp Vartanants Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öğer ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgü de katıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ağustos 2012 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Feriköy'deki Surp Vartanants Kilisesi bahçesinde Ramazan Bayramı dolayısıyla yemek verildi. Şişli bölgesinde yaşayan Ermeni Cemaati mensubu yaklaşık 200 kişi birlikte yemek yedi. Yemek öncesi kısa bir konuşma yapan Mustafa Sarıgül, demokratik Türkiye'de her inançtan insanın inancını rahatlıkla yerine getirmesinden mutluluk duyduklarını ifade etti. Surp Vartanants Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Murat Öğer de Kurtuluş'ta doğup büyüdüğünü ve farklı inançlara sahip kişilerin aynı yerde bir arada yaşadığına tanıklık ettiğini aktardı. Herkesin bayramını kutlayan Öğer, bayram yemeğini geleneksel hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Peder Zohrab Civanyan'ın duasıyla yemeğe geçildi. Yemekten sonra da İmam Bilal Durkaya Kur'an-ı Kerim okuyup yemek duası yaptı. Yemeğe katılanlar da imamla birlikte el açıp dua etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber