Antalya'da nem yüzde 11, sıcaklık 39 derece

Nem oranın yüzde 11'e düştüğü, sıcaklığın ise 39 dereceye ulaştığı Antalya'da hava sıcaklığından bunalan yerli ve yabancı turistler sahilleri doldurdu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji Bölgesel Tahmin Merkezi'nden alınan bilgiye göre, kentte hava sıcaklığı 39 derece olarak ölçüldü. Nem oranın yüzde 11'e kadar düştüğü kentte deniz suyu sıcaklığı ise 30 derece oldu.

Sıcaklıktan bunalan yerli ve yabancı turistler de sıcak havayı değerlendirmek için plajlara koştu.

Tatil için Kazakistan'dan Antalya'ya gelen Ajara Gulikeva, "Antalya'nın en iyi zamanı ağustos sonu. Nem miktarı düştü. Sıcak temmuz ayındaki kadar bunaltmıyor. Denizin tadını daha iyi çıkartıyoruz. Antalya'da tatil yapmak ayrıcalık" dedi.

Tatilini ailesiyle sürdüren Rus turist Anton Burkinov ise "Rusya'da hava artık Türkiye'deki kadar sıcak değil, bu da gezmek için güzel olmuyor. Tatilin tadı Antalya'da bir başka güzel. Sıcak ve düşük nem oranı, Antalya'da tatilin tadını bir başka yapıyor" diye konuştu.

Almanya'dan tatile gelen Fetiye Büyükkal da birkaç gün daha Antalya'da kalacağını ifade ederek, temmuz ve ağustos aylarındaki bunaltıcı havanın artık yerini tatil yapmaya uygun, nemden uzak bir havaya bıraktığını kaydetti.

Muhabir: Sefa Karacan

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber