Soma'da kamyonlar kent merkezinden geçemeyecek

Belediye kamyonlar için yeni yol yapıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ağustos 2012 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soma Belediyesi, kent merkezinden kamyonların artık geçmemesini sağlayacak bir çözüm projesini uygulamaya koymaya başladı. Kent trafiğini de önemli ölçüde rahatlatması beklenen uygulamayla, Turgutalp-Soma arasında Labella Otel yanından girişi olacak olan yeni bir yol yapılacak. Yeni kamyon yolu İstasyon Köprüsü'nün yanından geçecek olan yolun çevre yoluna bağlanması planlanıyor. Yol üzerinde malzeme tevsiyesini yapan belediye ekipleri, asfaltlama çalışmalarına da başladı.

Bugüne kadar kent merkezinden geçen kamyonların zaman zaman aşırı hız yapması nedeniyle çok sayıda ölümlü kaza olayı yaşadıklarına dikkat çeken Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, yen yol ile kent merkezindeki trafik sıkıntısının da ortadan kalkacağını söyledi.

Ergene, kent merkezi ve mahallelerde 57 bin metrekare asfaltlama çalışması gerçekleştirdiklerini de anlatarak, bugüne kadar da yollara 31 bin metrekare asfalt döküldüğünü belirtti ve "İhtiyaç olan yerlere 26 bin ton daha asfalt atacağız. Bu sene toplamda belediye sınırları içersinde yaklaşık 57 bin ton asfalt dökmüş olacağız. Asfaltsız yer bırakmadık. İhtiyaç olan yerlerde asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber